Ahoj,
nevíte jak se dá zprovoznit SB pro starší DOSovské hry? Co se musí kde nastavit? Jedu to pod Windows 2000 SP2
Díky
Printable View
Ahoj,
nevíte jak se dá zprovoznit SB pro starší DOSovské hry? Co se musí kde nastavit? Jedu to pod Windows 2000 SP2
Díky
Vo Windows 2000 mas asi smolu. Existuje nejaky emulator zvukovky ale neviem ako sa vola.
Stáhni si WDMSound
Tak VDMSound se dá přímo stáhnout z https://sourceforge.net/projects/vdmsound/.
Stáhnul jsem to a vyzkouším.
Díky
To je presne to co som myslel...
Zkusil jsem to a nefunguje to.
Buď je na vině intelovský monitor boardu (v některých případech může za všechno) nebo je program špatně nainstalován do Win2000 (hlásí že nemůže aplikaci buď nalézt nebo spustit).
V dokumetaci k SBLive jsem se ale dočetl, že SBLive má unikátní vlastnost podpory starších aplikací (DOS-compatibility). Z tohoto důvodu obsazuje dvě IRQ. Nepodařilo se mi to ovšem nikde nastavit.
V BIOSu je možné přehodit pro PCI třeba IRQ ale jak to nastavit pro konkrétní aplikaci? Některé DOS programy hrají a nikde se nic nenastavuje a jiné ani nepípnou ač mají složitý sound-setup.
Jak to tedy vlastně je ?
Poriadne to fungovat nebude nikdy - s tym za musis zmierit. Je to len taka hracka. Ak chces aby ti fungovalo vsetko, potrebujes ISA zvukovku a Windows 9x/ME.
Live umí EMULOVAT Sb16 ve Win9x. V 2000 a XP máš smůlu. No a VDMSound spustíš tak že na exáč kterej chceš spustit klikneš pravým myšítkem a dáš Run with WDMSound.
Zkusil jsem několik programů udělaných pro Windows95 na mých Win2000SP3. Více jak v polovině případů nefunguje zvuk. Kartu mám SB5.1. Chápu, že pro dosovské programy je to uzavřeno. Ale proč program pro Windows ani nepípne ?
Díky