kamos mi nabizi vymennny ramecek na HDD hlinikovy ale jsou death fany .. kdyz je to ten hlinik nemohlo by to byt bez fanu ..?? mate tohle nekdo ..? nejaky zkusenosti ..??
Printable View
kamos mi nabizi vymennny ramecek na HDD hlinikovy ale jsou death fany .. kdyz je to ten hlinik nemohlo by to byt bez fanu ..?? mate tohle nekdo ..? nejaky zkusenosti ..??
Ak myslis klasicky suplik na disk , tak mohlo ale bude to hriat. Ja tam mam jeden 40x40 ztiseny a aj tak tam mam disk 42 stupnov.Citace:
Původně odeslal a_WerOOn
podle podpisu nemas vic CD mechanik a asi budes mit i kejs slidne vetranej (3x120mm), takze muj tip je, ze to uchladis. Jen bych nezaviral horni viko supliku a nedal suplik hned pod DVD palirnu. Chtelo by to hlavne vyzkouset.
Imho jsou větráčky v hdd šuplících na nic...mám plastový Vipower a v něm Seagate U6 (5400ot.) a teplota je stejná jak při zapnutém tak při vypnutém větráčku (~39°C) ;) Vliv na teplotu má akorát kryt šuplíku - je dobré horní kryt nenasazovat. Jinak nevidím důvod, proč by se neměl dát uchladit disk v hliníkovém rámečku.
Uplne klidne, pokud je to standartni ramecek do 5.25 pozice a celej z hliniku (ja mam nejakej Vipover nebo co to je) tak bez problemu, mam ho v PC v praci uz asi pres dva roky, ten mini 4 cm vetracek odesel taky uz asi pred rokem, tak jsem ho jen odpojil a teplota HDD v case vetranym jednim "vysavacim" vetrakem je podle MBM kolem 35 C (HDD je 120GB Hitachi)
Takze dle myho naprosto v pohode a myslim lepsi nez samostatne disk v case v 3.5lce. Preci jen je to velikej kus hliniku a ten disk to staci chladit velmi dobre i pasivne, dokonce myslim, ze ten "muj" model meli ve verzich bez vetraku a pak s jednim, dvema a dokonce tremi vetracky.
Nebal bych se toho, je to OK... ;D
Mne ten ventilator zacal vydavat divne zvuky uz po tyzdni... :roll:
Hlinikovy je urcite lepsi ako plastovy. Ci sa to uchladi samo, to zalezi aj od toho, aky tam bude disk.