DD, chtel bych se zeptat, jestly se da udajum o smart v everestu verit... tzn ze ukazuje
OK:bez chyb
OK:hodnota je normalni
ukaze mi neco jinyho, kdyz bude nejaky proble?.. nebo mi furt bude "rikat" ok Ok ok... diky.. :)
Printable View
DD, chtel bych se zeptat, jestly se da udajum o smart v everestu verit... tzn ze ukazuje
OK:bez chyb
OK:hodnota je normalni
ukaze mi neco jinyho, kdyz bude nejaky proble?.. nebo mi furt bude "rikat" ok Ok ok... diky.. :)
co je toto za otazku?Citace:
Původně odeslal v1s1on
to je snad jasny, ze kdyz ten disk bude spatnej, tak ti SMART nebude rikat ze je to v pohode?!
proc se asi lidi ptaji na vypis ze SMARTU kdyz si v bazaru kupuji HDD??
no ja nevim, on ted disk od zacatku co ho mam se chova divne, pri vypinani (v okamziku kdy do nej nejde proud) zacne skripat... tedko ve vinech obcas cvaka... a smart v everestu hlasi ok ... ja jen, abych vedel, jestly mu mam verit, a rekne mi vcas... nechci prijit o data
a zkousel jsi jiny programy?Citace:
Původně odeslal v1s1on
speedfan, activesmart atd?
samozrejme, ale je to nicnerikajici (pro me) kdyz tam mam jen cisla a zadny vyjadreni programu....
prave ze ty cisla ,,neco,, znamenajiCitace:
Původně odeslal v1s1on
chce to projevit trosicku snahy, vsechno za tebe nemuze ten program delat
Vypisu SMART hodnot muzes verit, nekecaji.
Na druhou stranu, SMART dokaze "predvidat" cca 70% chyb (tohle cislo jsem nasel na webu kterehosi vyrobce), takze SMART OK = disk OK nemusi platit vzdy.
ok dik, to je jasny, ze ze smartu se to da vycist, ale ja se ptam na konkretni program, kterej mi za hodnotou pise OK...., no budu mu verit... :)
Tusim ACTIVESMART ma nejaky celkovy graf s nazvom DRIVE FITTNESS.
Inak ako citat tie cisla zo s.m.a.r.t. :
su tam pre kazdu polozku tusim tri cisla, threshold, worst a nieco ako actual. Cislo "worst" zaznamenava aku najhorsiu hodnotu disk pocas zivota dosiahol (napr. jeho najdlhsi cas rozbehu). "threshold" je cislo na ktore nesmie ziadna polozka klesnut / stupnut, inak dana polozka podla smart zlyhala a disk ide do magnetickeho neba. "actual" asi netreba vysvetlovat. Nazvy poloziek v smart dost vypovedaju o tom co znamenaju, cize ak nevies po anglicky, pouzi slovnik.
kdyz v tom aktivesmart dvakrat kliknes na ten diskm kterej chces analyzovat, hodi ti to krasne prehlednej graf
co to je za disk ?
seagate 200GB SATA NCQ
Dá se zjistit z výpisu smartu co je špatné? Jestly elektronika nebo mechanika?
myslim ze nejde..stejne kazdej program ukazuje neco jinyho testil sem to a stojej vsechny za h.. ;D
Tak to je dobra blbost. Hodnoty precitane priamo z disku (Value, Worst, Threshold a Raw Value) musia ukazovat vsetky programy rovnako.
tuto je druha cast krasneho clanku o "zdravi" disku-trosku detajlnejsie popisane polozky S.M.A.R.T.u: http://www.svethardware.cz/art_doc-5...0006766C8.html
jj to je hezkej clanek, ale podle toho bych si muhl tak akorat se vsemi hdd tak akorat podeprit stul... :( i s hdd starym mesic :D mo everest mi ukazuje furt ok ok :)Citace:
Původně odeslal snapcase
vidis a v tom se mejlis pac sem to testil na HDD life,SpeedFan 4.23 beta 8,SIGuardian v1.7.361,HD Tach 3.0.1.0 kazdej z techto cajzlovskej programu me ukazal neco jinyho.... :|
toto je pro Rainbow
no ono je mozny, ze se ty hodnoty meni?... treba ja kdyz davam refresh v jednom programu, tak se mi ty hodnoty taky meni :)