[PHP] MySQL dotazy (UPDATE/INSERT), kde je chyba?
Zdravim , celkem me dostal v posledni dobe problem, kterej se objevil. Rekneme, ze mam stranku, kde maji uzivatele pridelena hesla. Chtel jsem udelat rozhrani na zmenu, ovsem skript na zmenu hesla vytrvale odmita poslouchat. Puvodni verze zmeny je takovahle
Kód:
$update= ("UPDATE uzivatele SET heslo = password('$newuzivheslo') WHERE jmeno = '$username';");
$result=mysql_query ($update);
Tohle nedela NIC, heslo zustane v puvodni podobe...
Po vcerejsich zoufalych pokusech dokopat to k fungovani jsem se rozhodl pro zoufalou variantu cislo 2, tedy obejit to pres DELETE a INSERT ... Takhle
Kód:
$vymaz="DELETE * FROM uzivatele WHERE jmeno='$username';";
mysql_select_db('jkral');
$result_vymaz=mysql_query($vymaz);
$zapis="INSERT INTO uzivatele (jmeno, heslo) VALUES ('$username', password('$newuzivheslo'));";
mysql_select_db('jkral');
$result_zapis=mysql_query($zapis);
Tady se dostanu maximalne k tomu DELETE, ten puvodni radek DB to vymaze fajn, ale dal jaksi ani prd, INSERT odmita spolupracovat... Nevite cim to je? Uz fakt nevim, co delam blbe? Jestli tam je nejakej drobnej preklep, tak me to nas..., ale na druhou stranu budu strasne rad, kdyz ho nekdo odhali. Ja jsem ten INSERT pak uz v pominuti konfrontoval s nekterymi starymi kody, kde mam INSER pouzitej taky a ktery fachaj OK a na chybu v syntaxi jsem neprisel... :evil: