Mam dotaz, na ktery jsem zde nikde nenasel odpoved. Mam disk, ktery ma chvilemi i teplotu 55stupnu. Je to SEAGATE 30GB. Jiz stary disk. Neskodi to disku? Kolik muze mit max. teplotu, aby mu to neskodilo?
Printable View
Mam dotaz, na ktery jsem zde nikde nenasel odpoved. Mam disk, ktery ma chvilemi i teplotu 55stupnu. Je to SEAGATE 30GB. Jiz stary disk. Neskodi to disku? Kolik muze mit max. teplotu, aby mu to neskodilo?
Cim menej tym lepsie. Zalezi ovsem ci ten disk ma taku teplotu pri zatazi , alebo idle. Ja mam max 40 a to mam v izbe nejakych 28 v lete , v zime sa nedostanu cez 35 stupnov. Hold ofukovanie ventilatorom na 5v ma svoje caro.Citace:
Původně odeslal killer05
obecne se rika ze teplota disku by nikdy nemela prekrocit 40 stupnu... :idea:
nekde jsem na to vydel graf poklesu zivotnosti v zavislosti na teplote od te doby ofukuju svuj disk a mam na nem 31 stupnu... 8-)
Ja jsem se dival na stranky seagate a jediny udaj co jsem tam nasel tak ze by disk nemel nikdy prekrocit teplotu 60stupnu. A jeste mam dotaz zda neni nejaky programek, ktery by dokazal merit teplotu disku po siti. Napr. koukl bych se na stav pres webove rozhrani, protoze danny disk mam na routeru kde neni monitor tak se mi to blbe sleduje
a to ti rekl kdo?Citace:
Původně odeslal Strby
pokud vim, tak nekteri vyrobci uvadi vliv teploty na zivotnost az od 40°C
BTW setkal jsem se i s diskem, co po trech letech nonstop provozu pri 55 - 60°C ukazoval ve SMARTu fittness na 100%
pokud udrzis teplotu kolem 40°C nebo mene, nemusis se o zdravi disku bat
to Buddha: odpovedel jsis sam:idea:Citace:
nekteri vyrobci uvadi vliv teploty na zivotnost az od 40°C
mam taky stary seagate ktery ma neustale kolem 50 stupnu ale ten mam v supliku tak me to moc nerajcuje ale hlavni disk chladi o sto pero ;D
Ja mam pri priamom ofukovani 29-31°C. Nad 45° by som zariadil nejake chladenie.
taky sem sem hodil nedavno tread ze me taky"topi" seagate mam 120ku a vubec se me nelibi jak hreje ... :evil: