Nevite kde se da v brne koupit Cooper Shim? nekde jsem cetl ze dokaze dat teplotu jeste o 5°C dolu.. budu ho mit v kombinaci s CP5-7JD1B + 2x sunnon (5-7V) bocni stena
Printable View
Nevite kde se da v brne koupit Cooper Shim? nekde jsem cetl ze dokaze dat teplotu jeste o 5°C dolu.. budu ho mit v kombinaci s CP5-7JD1B + 2x sunnon (5-7V) bocni stena
No nevim nevm u me se zvedla teplota o 3°C... taxem to dal dopryc ;DCitace:
Původně odeslal Antiloopa
Je to naprd - kdysi jsem ho kupoval v SoftComu.
Asi myslíte Coppershim,že?Protože "copper" znamená měď,zatímco "cooper" je bednář.
Opět nechápu názor některých z vás,že coppershim slouží k chlazení... :roll:
Ne,ne a ještě jednou ne!Coppershim je určen k ochraně křehkého jádra CPU před rozdrcením těžkými chladiči se silnými sponami.
Já ho mám taky a ani jednou jsem nepřemýšlel nad tím,že by mohl pomáhat chladit CPU.Mám ho jenom kvůli tomu,abych si při své náhodné nešikovnosti nezničil drahou komponentu.Toť vše,víc od něj ani nečekám!
pokud sis precetl poradne co jsem napsal ..ze nekde jsem cetl...tak jsem si to jenom overoval...vim k cemu slouzi coppershim..
Jo, je to dobrá věc. Akorát nesmí bejt moc vysokej, aby nepřevyšoval jádro.. To znamená, odstranit z CPU všechny nálepky .... A tím pádem přijít o záruku. :(Citace:
Původně odeslal Antiloopa
Copper Shim jsem použil jenom jednou a hned šel z kompu pryč...
Jde o to, že jeho tloušťka musí být taková, aby po jeho nasazení byla mezi tou destičkou a heatsinkem minimální mezera - ta tam být musí, jinak není zaručen dobrý kontakt heatsinku a CPUčka. (A ta mezera nic neuchladí...) V mém případě byla někde nějaká nerovnost a ta mezera někde jaksi chyběla :evil: a tak si heatsink nesedl řádně na CPU. Naštěstí mi zapracovala tepelná ochrana a vzápětí copper shim letěl do koše. Pak už bylo vše ok a nikdy jsem ho víc nezkoušel...
Někdo to tu měl v signu.
XP 1600+ DIED - thanks coppershim!