Na elektronice Seagate Barracuda 7200.7 80GB "se mi rozpadla" jedna součástka - černý čtvereček 6x6mm na kterém je
3R3
2W
3R3 bych tipoval na odpor, ale je v tom vidět drátek stočený do několika závitů - co je to zač ???
Díky
Printable View
Na elektronice Seagate Barracuda 7200.7 80GB "se mi rozpadla" jedna součástka - černý čtvereček 6x6mm na kterém je
3R3
2W
3R3 bych tipoval na odpor, ale je v tom vidět drátek stočený do několika závitů - co je to zač ???
Díky
Zn: "foto napoví" :wink:
Nemám foťák :-( Zkusím to zítra naskenovat, ale moc víc se z toho asi nedozvíš - černý asi 6x6x1,5mm, uvnitř pár závitů drátku, zřejmě jen 2 kontakty a nápisCitace:
Původně odeslal PeterM
3R3
2W
Je to odpor 3.3 ohmů s maximálním strátovým výkonem 2W.Drátkem je motaný proto,aby ten výkon přežil.
...alebo je to tlmivka, alebo..., ... (počkaj radšej najprv na to foto).Citace:
Původně odeslal 007
Tak jsem našel stejný disk, rozdíl pouze v kapacitě 40GB a ta samá součástka je označena 3R3 20
http://sweb.cz/hasich/3R3.jpg
Je to cievka, 3.3 μH
Máš smolu, u týchto cievok okreem indukčnosti záleží na viacerých parametroch (vnútorný odpor, dovolené prúdové zaťaženie, činiteľ akosti...). Takže podľa toho označenia ti neviem povedať adekvátnu náhradu. IMHO jediná reálna možnosť je vykuchať iný disk tej istej série.
BTW: ja by som sa s tým nezabával. Taká cievka nevyhorí sama od seba. Niekde v tom obvode máš skrat, ktorý ju odpálil. Kým ho nenájdeš (a neodstrániš ;D ) tak nemá zmysel meniť cievku. IMHO tam máš odídené aj niečo iné.
mam disk 10GB nejspis seagate v takove te gumove sprcce a tu samou soucastku mam nejakou rozkraplou (rozbite to pouzdro) ale disk jede naprosto v pohode uz asi rok a pul... ;D
Tak dokud se ti neprepali/nepretrhne dratek tak je to OK.
BTW sem si prve rikal co by asi delal 2W odpor na HDD ;D
"se mi rozpadla" znamená, že jsem do ní ťuknul při vyndávání HDD z šuplíku :roll:Citace:
Původně odeslal PeterM
Kámoš tam teď přepájel tu cívku ze 40GB, zatím to vypadá OK, diagnostika od Seagate zatím problém nenašla, tak mi držte palce ...
Díky všem