-
chello plus
Mam doma chello plus na dvoch pc. Na oboch je winxp, dhcp pridelovanie ip adries, automaticke zistovanie dns, proxy automatika. Prepojene su cez switch smc-ez6505tx. Problem je v tom ze sa mi obcas stane ze net z nicoho nic vypne. PC sa snazi komunikovat s modemom ale komunikacia neprebieha. Skusal som vymenit kable, poprehadzovat kable v switche ale nic zatial nepomoholo. Jedine co mi vzdy pomoze je vypnut modem, vypnut switch a po chvili ich opat zapnut a net fici normalne.
Ak iba vypnem modem a switch necham zapnuty a nasledne zapnem modem tak ho ten switch vobec nevie deteknut ze by bol zapojeny :roll: V switchi by ale chyba byt nemala lebo niekedy to fici aj cely den bez problemu.
Niekedy sa tento cely postup opakuje aj viackrat za sebou, pricom net v tom pripade nejde ani na jednom z kompov.
Mohli by ste mi niekto poradit?
EDIT: tak este jedna zaujmava vec. Ja som na svojom pc na nete. Ale akonahle ide foter s notebookom na net tak to po chvili nejde nikomu z nas.
EDIT2: vypada to na blby switch, pretoze mi to uz zacalo robit aj ked je iba jeden komp na nete :?
-
a mezi sebou se videj nebo taky ne ?
-
Medzi sebou sa vidia ked odpojim net ale su tam timeouty (ping v loope) aj pred aj po vymene kabla. Vidia sa aj ked su na nete ale iba dakych 5-15 minut kym to ide.