Chtěl bych se zeptat jestli existuje něaký program na taktování ve windows??? Vím že je CORE CENTER ale ten se mi po 2 min sekne :( Mám Intel Petium 4 3.0 GHz LGA775 a MSI 915p neo platinum 2. Kdyžtak mi dejte na něaký ten program link předem dík
Printable View
Chtěl bych se zeptat jestli existuje něaký program na taktování ve windows??? Vím že je CORE CENTER ale ten se mi po 2 min sekne :( Mám Intel Petium 4 3.0 GHz LGA775 a MSI 915p neo platinum 2. Kdyžtak mi dejte na něaký ten program link předem dík
www.clockgen.com :roll: asi si moc nehladal co?
Co takhle trošku zauvažovat, proč se Core Center sekne? Je to právě z toho důvodu, že jakákoliv změna frekvence za chodu poškozuje data v procesoru, tj. vede k chybným výpočtům. Prostě a jednoduše pod Windows nelze frekvenci měnit, aniž by si přišel o data.Citace:
Původně odeslal Oryp
Takze podle tebe jakakoliv zmena f z woken vede ke ztrate dat a naslednymu zatuhnuti ?Citace:
Původně odeslal Eagle
Jaky data mas konkretne na mysli ?
Veškeré změny vyjma PowerNow! a SpeedStepu. Poškodí se data uvnitř procesoru (chyby výpočtů, data v cache...). Dřív nebo později tyhle změny naruší tolik dat, že systém zatuhne.Citace:
Původně odeslal Icebreaker
Takze kdyz napr. zvednu HTT clockgenem z 200 na 216 tak dojde driv nebo pozdeji k padu systemu. Kolik hodin to zhruba je ? to otestim
To se nedá říct, protože IMO je to náhodná veličina s normálním rozdělením. Zkus přepínat frekvence HT několikrát za minutu a uvidíš, jestli to vydrží. A zkus to dělat v zatížení (např. Prime95), tam máš lepší šance.
Keby sa to prepinalo v kernel driveri, tak to moze fungovat celkom spolahlivo. Muselo by sa to vsak robit poriadne (zakazat prerusenie, zapisat obsah cache...).
BTW. Zda sa mi, ze som v datasheete nejakeho clock generatora cital, ze pri prepnuti frekvencie sa to zmeni postupne (to by znamenalo, ze je to celkom bezpecne). Ale uz neviem, kde to bolo...
To je pravda. PowerNow! funguje tak, že procesor se nejdříve uspí, pak se frekvence změní, počítá se čas pro stabilizaci frekvenčního generátoru uvnitř procesoru, zapne se operační stav. Důležité je, že během rozhození generátoru frekvence vlivem změny frekvence je procesor uspán. Když se ale frekvence změní za chodu přeprogramováním clock generatoru na desce, procesor je v plně operačním stavu!Citace:
Původně odeslal Rainbow