sorry no :oops:Citace:
Původně odeslal PiT
normalne je nikdy nedavam, ale u tohohle jsem vazne musel, jinak je to skoro jen cerno.
Printable View
sorry no :oops:Citace:
Původně odeslal PiT
normalne je nikdy nedavam, ale u tohohle jsem vazne musel, jinak je to skoro jen cerno.
dobre, jak si predstavujes, ze by mela vypadat fotka, kterou nekde prezentujes?Citace:
Původně odeslal PiT
bez ramecku je takova ... syrova.
mohli bysme na ramecky zalozit novej thread ne? nebo tenhle kus splitnout. co vy na to moderatori?
DONE BY DARK SIDE...
a v cem delate ramecky ?
ja mam ted framemaker , ale nic moc . . .
no ja je delam v Photoshopu, udelal jsem si na to akci a pohoda.. vubec v PS si vlastne muzete udelat ramecek jak mysl raci :)
to je veta.
V Photoshope (ak to vies) dokazeszes s fotkou urobit HOCICO co ta napadne, nie len trapne ramceky.
Robievam cisto cierny jednopixlovy okraj a podpis. Uznavam, je to vec stylu a vkusu. No z tych vsemoznych kombinacii, co tu casto vidim, sa mi dviha zaludok. Ved fotku cvaknete tak, ako to vidite (aspon ja sa o to snazim), naco tam pridavat hluche miesto, ktore akurat bije do oci???
Proc maji obrazy ramy?
Proc kdyz zasklis fotku vypada lip, kdyz je v pasparte?
Nekdy nesoumerny ramecek vytvori jiny format nez jaky mas orez a tak si muzes jemne pomoct dostat objekt zajmu do zlateho rezu.
Mne se treba nelibi podpisy ve fotce a a tak je davam do ramecku. Pokud bych chtel aby tu fotku nekdo nezneuzil (no co asi kdyz stejne plnou velikost mam ja), tak bych tam dal vodoznak.
Poprve jsem i pouzil pro nazev fotky ramecek jen proto, ze nazev fotky je velmi abstraktni a fotka bez nej by bylo jen kus orizle strechy.
Myslim tim http://carlos.webzdarma.cz/pictures/...ly_web_fin.jpg
Je fakt ze bych je mohl delat jemnejsi ci decentnejsi a taky na to budu pamatovat :wink:
Ale ramecek je tak kousek umeni a kdyz to s barevnosti prezenes fotce to ublizi protoze ti oci budou jezdit po treba brcalove zelenem okraji a k obrazku se nedostanou :o
Carlos:
To, ze zasklena fotka vyzera lepsie, ked ma okraj, je len otazka vkusu.
Osobne nemam rad ramiky ako take (skor sa mi paci surovy styl... proste mi pripadaju ako nieco umele), ale nijako mi nevadia, ked su primerane.
Aj na tej foto, na ktoru si hodil link, by ten ramik bol primerany a neposobil by rusivo, keby bol uzsi a o chlp vyssi.
Vyslovene mi vadi, ked je povedzme 10ina (8ina) sirky (resp. obsahu) obrazku zabita hluchym bielym/ciernym/whatever miestom, ktore je tam umelo dorobene (a posobi ako past na oko).
Je dost zbytocne sa hadat, nakolko ide cisto o vkus. V povodnom threade som zareagoval prehnane, co bolo zrejme podmienene striedanim ciernych a bielych ramikov dost velkych sirok :oops: ;D
já myslím, že nikdo asi není proti rámečkům. Snaha byla tak nějak vyjádřit, že méně je někdy více...
Spoustu fotek rámeček pěkně podtrhne - zvýrazní. Jiný fotky zase může hodně narušit ... záleží fotka od fotky a taky samozřejmě na vkusu.
Osobne ramecky nedelam, fotky mam radsej surove. Ale pride mi velmi nevhodne, ak si nikto spravi skript na oramcekovanie a ma tym padom oramcekovane uplne vsetky fotky rovnakym ramcekom. Ved predsa ku kazdej sa hodi cosi ine - ina sirka, farba apod. Ked vidim fotku s ramcekom, okamzite mi to evokuje pohladnicu - a vacsinou ta fotka na pohladnicu jednoducho nestaci.
PS. Este ked som si vyvolaval fotky doma sam, ponechaval som na fotkach biely ramcek, pretoze som mal taky drziak fotopapiera. Keby som mal iny, robil by som fotky bez ramceka aj vtedy.
Ja rámčeky na fotky prirábam, ale len na tie, kde sa hodia a musia byť decentné. Každý si vyrábam sám podľa motívu na fotke. Žiadne predvolené, tie sú nepoužitelné (leda ak tak do školských albumov).
Ako tu bolo spomenuté už niekoľko krát, záleží od každého záberu a od vkusu. Musí to tam proste zapasovať.
ramecky mam rad :)
pouzivam Zoner Photo Studio 7
delam podle nalady ale ve vetsine pripadu ne pze mi pride ze to ta fotka nepotrebuje. kazdopadne pracovni nastroj je GIMP :wink: