na TV neznamej chassis asi CHINA uhlopr.37cm skratovane vychylovacie cievky na obrazovke.Po ich vymene obraz vertikalne stiahnuty asi 5cm z vrchu aj spodu. pouzite IO TA7698 , AN5635 Vdaka za rady. MARIO
Printable View
na TV neznamej chassis asi CHINA uhlopr.37cm skratovane vychylovacie cievky na obrazovke.Po ich vymene obraz vertikalne stiahnuty asi 5cm z vrchu aj spodu. pouzite IO TA7698 , AN5635 Vdaka za rady. MARIO
Neni civka jako civka..kazda ma lehce jiny prubeh magnetickeho pole...podle me se stelovani provadi temi magnetickymi kotoucky u civek...ale uricte se ozvou lepsi borci a poradi fundovaneji...v klasickem servisu pro TV si s tim nevi rady?? Nak
Pri farebných obrazovkách tvorí obrazovka a cievky jeden celok, ktorý sa nerozoberá. Nie preto že by sa to nedalo, ale preto, že sú vzájomne zladené a bez špeciálnej techniky toto zladenie nieje možné zopakovať. Hlavné problémy sú celková nelinearita obrazu a problém s nerovnomernými odchýlkami konvergencie. Toto nieje možné nastaviť "elektricky" (pomocou trimrov) ale iba mechanicky pomocou magnetov na hrdle obrazovky.
Týka sa to samozrejme klasických TV príjmačov - u najnovšej generácie digitálnych TV sa aj dynamické konvergencie a nelinearita nastavujú elektronicky - podobne ako u moderných PC monitorov. V tom prípade je potrebné znova nastaviť servisnú konfiguráciu (viac-menej nemožné bez príslušného servisného generátora...).
BTW: nieje možné aby bežné chyby prekročili cca 1cm rozmeru. V tvojom prípade si zrejme použil cievky určené pre iný typ obrazovky (alebo pre inú konštrukčnú sériu a podobne...).
skusal som 2 druhy.-Vertik. cievok zapojene do serie.Tam z vrchu aj spodu chyba 5cm,Pri paralelnom zapojeni iba zospodu 5cm.(ziadna slava).Dakujem vsetkym za rady.Mario
No mozna nejde zopakovat ale dela se to, mam kamarada co dela v servisu TV a driv dal monitory a rikal, ze se s tim nijak nesrali. Proste nahodil sestovaci obrazec a pak si hodinu hral s temi magnety a hejblatky na hrdle...Citace:
Původně odeslal PeterM
JA sem to zkousel jednou na malym cernobilym nonitoru a za sebe muzu rict
ze to neni prdel to seridit aby byla trochu slusna geometrie, natoz pak asi na barevnym...