Jak moc škodí stol.pc a notebookům vypínání pc?
Ahoj...
Doufám že jsem jej dal do správné sekce pokuď tomu tak není omouvám se hlavně adminůma moderátotůma le vlastně všem.
A prosím o info kam s tím nejlépe do jaké sekce.
Teď hup na samotný dotaz.
Pročetl jsem řadu knížek odoborných o hw samotném o stol pc.sestavách a notebookech.Manuály a diskuze s mámošema o všem možném....
Ale teď mě zarazila jedna věc chtěl bych vlastně vědět jak je to ve skutečnosti,nebo co si myslý lidé co tomu rozumý o stol.pc nebo noteboocích které se často vypínají nebo je potřeba je kvůly nějaké činnosti zapnout ale jen na chvíly a pak je zas vypnout.
jak moc to vlastně škodí samotnému hw ať už notebooku nebo klas.stolním pc?
Dá se takto nějak pc/notebook poškodit nebo zničit?Vím že se mohou vytratit data/poškodit atd.
Jde o vypínání sw-ve windows a tvrdétlačítkem.
I když bych spíš chtěl vědět jak moc škodí oboje,tak spíše budu méně zatěžovat a optám se na časté vypínání ve windows/start/vypnout a to častější vypínání a občasné krátkodobé zapnutí a po té chvilce zase přes windows vypnutí.
Toto jsem čítal v manuálech,v knížkách o hw a četl jinde apod. že to škodí hardiskům a větráčkům,ale jak moc to škodí?
Co se tím ovlivní,nejen že mě to zajímá ale chchi přihlédnout k odpovědím při stavbě serveru který poběží furt ale je možné že se bude i často vypínat a navíc mě to pdá hrubá informační data jak to může zkráti životnost mé sestavy nebo našich 2notebooků které doma máme aživotnosti jiných pc.
Díky za případné ochotu v odborné odpovědi. :lol: