[VBA]Excel:ako na trochu specialne zaokruhlovanie?-Vyriesene
ziadam o radu pri zaokrulneni cisiel... (napr. z cisla 1347 na 1350, z 1321 na 1300) rozmyslal som urobit to cez nejaku excelovsku funkciu ale nepodarilo sa mi takze to asi bude treba cez VBA a aj tam mam teraz z chorou rozbolenou prasinou problem nad niecim rozmyslat.
cisla su od 500 po 3050 a stupaju po 50. za kazdu dobru radu diky
P.S:jedine co ma napadlo je urobit dlhu IFovsku funkciu do excelu ale dufam ze existuje elegantnejsie a rozumnejsie riesenie
P.S.: pokial som to napisal nezrozumitelne tak tiez napiste a pokusim sa to formulovat inak
Re: [VBA]Excel: ako na trochu specialne zaokruhlovanie?
Citace:
Původně odeslal aragorn
ziadam o radu pri zaokrulneni cisiel... (napr. z cisla 1347 na 1350, z 1321 na 1300) rozmyslal som urobit to cez nejaku excelovsku funkciu ale nepodarilo sa mi takze to asi bude treba cez VBA a aj tam mam teraz z chorou rozbolenou prasinou problem nad niecim rozmyslat.
cisla su od 500 po 3050 a stupaju po 50. za kazdu dobru radu diky
P.S:jedine co ma napadlo je urobit dlhu IFovsku funkciu do excelu ale dufam ze existuje elegantnejsie a rozumnejsie riesenie
P.S.: pokial som to napisal nezrozumitelne tak tiez napiste a pokusim sa to formulovat inak
Jestli to dobre chapu, tak potrebujes udelat to, ze ti to bude zaokrouhlovat po padesati, ne? Tedy 317 na 300, 328 na 350, je to tak?
No ja se tedy moc nevenuju programovani v Excelu, na druhou stranu, co to vyresit MOD, ktery ti vrati zbytek po deleni cisla jinym cislem (tedy MOD(A1, 50), treba?)... Podle toho, jestli tohle bude mensi nez 25, tak proste tenhle kousek od puv. cisla odectes, jinak k nemu prictes doplnek do 50? Na nejakej extra dlouhej IF mi to nevychazi :wink: