Nemáte s tím někdo zkušenosti? Mám PCI 37,5 MHz, moje WD 40BB to zvládá v pohodě, ale dělá nehoráznej kravál. Potřeboval bych poradit nějakou tichou značku, která to zvládne. A jak velkej disk rozchodím na Abit BE-6 II?
Printable View
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Mám PCI 37,5 MHz, moje WD 40BB to zvládá v pohodě, ale dělá nehoráznej kravál. Potřeboval bych poradit nějakou tichou značku, která to zvládne. A jak velkej disk rozchodím na Abit BE-6 II?
rozhodně jsou nej Seagate Baracuda no a nejhorší šmejt je asi Western
Měl jsem 20Gb Westerna a OC na mé sestavě max 189MHZ a teď mám Seagate Baracuda80Gb SATA a 200MHz není problém
no tak srovnavat starou 20ku a novy sata disk je docela sila.
u toho sata tam nezalezi ani tak na disku, jako spis na radici ( u nekterych chipsetu povesenem na pci, u nekterych integrovanym v chipsetu ).
obecne diskum jako takovym vetsi fsb moc dobre nedela ( hlavne pokud nam zalezi na datech ).
Právě přemejšlim, jakej disk je tichej a abych ho neodpálil.. no data tady zase tak citlivý nemám.. občas je hodím i na druhej kompl. Nedělá jim dobře, to už sem se někde dočetl, ale disky pak jenom nepracujou na tom taktu nebo ho můžu zničit i uplně? Jestli víte o nějakým článku s touto tematikou tak pls hoďte link. Dneska už to nikoho moc nezajímá.. ale já nemám AGP/PCI lock :-(
hmm zkus si tu v sekci vyhledat heslo "fsb"
jinak citlivost dat je relativni pojem. poznas, az o ne prijdes.
Westerny si vysokou pci moc nedavaj. btw 37.5MHz neni jeste vysoka PCI ;)
Mel jsem dlouhodobe Seagate 7200.7 80GB na 42MHz PCI a v pohode. Ted ji mam znovu a stale v pohode (jiny kus).
Edit ... pokud s tim ma disk problemy, obcas neni od veci zvysit +5V ... viz http://overclocking.myslenka.net/fortronmod/ ... hledal jsem ten thread tu na foru ale asi ho nekdo smazal, jestli zjistim kdo tak at si me nepreje !!! :evil:
No ja som mal na tych 42MHz WD 8,4GB a 120MB a ziadne problemy sa nekonali.
Ja mel problemy s PCI kolem 39MHz u WD400BB.
novy disky jsou vetsinou na PCI lehce do 40 MHz skoro imuni, starymu Seagate 6.4 co jsem mel se PCI pres 40MHz na BXku chipsetu vubec nelibilo.... (delal BB a sekal se)
Stejne jako se nelibi snad vsem Barracudam co mne prosly rukama vic jak cca. 12.5 V na +12V vetvi, skoro 13V blbyho zdroje mi i jednu odpravilo (zacali BB, rovnez sekani, mrznuti atd)
Inak som skusal aj 50MHz PCI s WD 1,2GB (asi) a islo to ;D
No jo, ale jak dlouho? ;D ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
Na tenhle disk bych si asi zalohu ucetnictvi teda nedal, teda pokud bych ji skutecne potreboval... :)
Na BX chipset bych to videl na tu Barcu, ale nejakou novejsi verzi, myslim ze Barracuda IV mela snad bug ve firmware, ze na UATA 66 radicich behala ukrutne pomalu (teda pokud si to pamatuju dobre)
mě se jednou povedla PCI 71 MHz (trochu jsem si hrál s nastavením desky BX133-RAID a při FSB 142 jsem "omylem" přepnul děličku PCI z 1/4 na 1/2 :-o )
disky byly na štěstí na řadiči (je to ta 40 a 4,3 co mam v podpisu) kterej je PCI/66 kompatibilní a tak se naštěstí nic nestalo...
takže podle mě záleží hlavně na řadiči jak se s tim vypořádá...
Tyhle názory historicky nesdílím - jednou se se mnou rozloučila data na Barracudě IV už při pci 40 MHz :roll: (trvalo to asi minutu po bootu do winů)
Díky moc všem. Tak sem prostudoval všechno co to našlo v tejto sekci pod fsb a došel sem k názoru, že nejlíp zvládá větší fsb WD a záleží na řadiču. A těch mejch 37,5 by měl snest snad každej dnešní disk. Fyzicky harddisk zvýšenou PCI odpálit nemůžu, "maximálně" přijdu o data. A taky že hpt 372 je relativně slušnej řadič, takže by mohl dávat i přes 40. No ale to bych zase musel koupit novou RAMku, a to už jsme někde jinde, nehledě jestli by to bral procesor...
Jo a taky sem se ještě dověděl, že dvě zařízení na jednej kšandě nespadnou na ATA33 ale HDD si pojede podle svýho.
Tak tohle mě docela zajmá!!! Mám Fortron a mám problém že na 12V větvi mám "jen" 11,24V!! a na +3,3V větvi "jen 3,1V a potřeboval bych to "dorovnat"!!! nebyl by nějaký obrázek kde na ZK desce zdroje se to zvyšuje?? asi tam bude nějaký ten "posuvný" regulátor co?? nejsem zas takové nemehlo + digitální multimetr mám tak bych si to i zkusil pls dej návod??!! díkyCitace:
Původně odeslal Marty