Jak vypálit audio cd aby ho přečetl i nějaký horší cd přehrávač kámoš má takovej jeden a cd co jsem pálil tam prostě nejdou ale jiná pálená jo
mam LG4082b
Printable View
Jak vypálit audio cd aby ho přečetl i nějaký horší cd přehrávač kámoš má takovej jeden a cd co jsem pálil tam prostě nejdou ale jiná pálená jo
mam LG4082b
Co takto napsat na co jsi to palil a jakou rychlosti ?
Obecne kdyz stary prehravac nechce neco nacist, tak se zkusi jine medium (nejcasteji) a jako druhy krok je snizeni rychlosti paleni audia (z ZCLV rychlosti na neco konstantniho bez skoku).(ps: nevim jakou metodou tva LG pali)
co ja vim, tak audia se kvuli zpetne kompatibility se staryma sunkama pali rychlosti 4X a pokud by to nepomohlo, existuji cedecka urcene primo pro paleni audio.
cd pro audio se lisi od obyc pouze cenou a jednim jedinym bitem v hlavicce. uplne staci zkusit jine ( klasicke ) medium. snizeni rychlosti je samozrejme zavisle na minimalni rychlosti media.
Dost vela zavisi aj od pouziteho media. Najlepsie skusenosti mam s Taiyo Yuden a Mitsubishi (Verbatim Datalife+)
S tim bitem je to pravda, je tam kvuli starym stolnim audio vypalovackam, ktere na klasicke CD odmitaly palit (proc asi? poplatky hudebnim spolecnostem).Citace:
Původně odeslal mISHA
Jisty rozdil tam ale imho stejne bude, barviva v normalnich CD-R mediich sou optimalizovane pro vysoke rychlosti vypalovani, proto neni zaruceno, ze pri vypalovani velmi nizkou rychlosti (napr. 4x) dosahnu lepsiho vysledku nez pri vypalovani rychlosti vyssi (napr. 16x, 24x).
Audio CD jsou IMHO (mozna kecam, uz sem dlouho zadny Audio CD-R nevidel) optimalizovany pro paleni nizsi rychlosti (preci jenom stolni vypalovacky palily 2x nebo 4x, ne 52x).
Ja vypaluju na obyc. CDcka (prakticky nerozlisuju znacky), vetsinou 8x, 16x. Daleko vice nez rychlosti vypalovani zalezi na kvalite vypalovacky, s Teacem muzu palit treba 48x a vetsina audio prehravacu s takovym CD nema problem, na Aopenu je problem vypalit audio, aby hralo vubec nekde.
Obvyklej recept tady byl zminenej, a to vypalovani rychlosti 4x, vyzkouset vice medii (koukat i na barvu povrchu - tzp barviva a povrchu), pripadne jeste vyzkouset track at once/disc at once (zapis po tracku nebo v celku)
u vetsina starsich CD playeru ktery jsou schopny CDR precist je mozny to temahle metodama odskouset a odsledovat, co jim chutna a co nestravej :)
ja palim max 12X a pohoda...nikto sa mi nikdy nestazoval > LiteOn 48246S s pouzitim EAC + Nero na vypalenie CUE