kam ide Sempron 2800 soc A da sa taktnut na 12*200 ???
v Sempronoch mam chaos dokolko idu tie jadra???
Dik za radu
Caf KOVO
Printable View
kam ide Sempron 2800 soc A da sa taktnut na 12*200 ???
v Sempronoch mam chaos dokolko idu tie jadra???
Dik za radu
Caf KOVO
jak kdy, zalezi jen na stesti ;)Citace:
Původně odeslal KOVO
kukni http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=32643&start=390 ...ja mam Semprona 2300+ a (asi) koli RAM som sa asi este nedostal na jeho maximum s default Vcore... (2230MHz, potom to po chvilke padlo)
pri tej 2800+ je velky predpoklad, ze 200 FSB pri default nasobici nepojde
(za predpokladu, ze ta obide stastena), je to uz skoro top model sempronu. na oc sa najlepsie javia 2200+, 2300+ (cize najnizsie) tam je velky predpoklad, ze pojdu na 200FSB a viac (pri default napati pri 200) sam som skusal 2200+ a 2300+ a isli a boli prime stable (default napatie), a mas hned 2800+ a za ovela nizsiu cenu, tie vyssie modely sempronov su dost predrazene v porovnani s XP co su tie iste jadra, s inymi modelovymi znaceniami cca 2200+ je 1700+xp, cize nejaka max. frekvencia je 2500-2600 a to pri serioznom oc. teoretickych inf. je dost staci len hladat terminus-technikus
kde su stare zlate casy ked nebol nasobyc zavret ;) ach jajCitace:
Původně odeslal Milossh
cize taka 2600 ma myslim 11*166 takze pri 11*200 by mohla slapat :?
niesu nejake vychytene jadra ako bolo pri At. Xp B jadrach ???
skusal som 2200 a ta sla pekne na 9*200
Davnejsie som kupil 2600+ prave kvoli 200x11, ale prd ... na 2200 to neslo ani s 1.9v ...kua. Takze to je o nahode, ale vseobecne Semprony maju shit jadra oproti AXP. Ak mozes zohnat nejaku AXP 1700+ ci daco ine ...ber hned miesto neho.Citace:
Původně odeslal KOVO
a na to si ako prisiel?Citace:
Původně odeslal Semik
Vseobecne AMD teraz vyraba len A64 a AXP su vyrabane tusim u niekoho na taivane (TSMC ci tak..) a preto kvalita jadier kolisa. AXP boli vyrabane v Drazdanoch a kremik bol vyditelne kvalitnejsi ...sak si pozri mobile XP atd. Semprony su priemerne odost horsie.
cau ja som mal sempron 2500+ a isiel mi na 10.5*200 pri 1.70v stabilne ale max bolo 10.5*209 viac som z neho nedostal
Ja mam Semprona 2800+ a jede na 192x12 pri 1,65v, 12x200 pri 1,8v, standatrne pouzivam 192x12.
no já sem své sempíky dostal tahle....viz podpis...ale u toho 2500+ ještě nejsem na konci....to vím...mám ho týden......SisoftSandra ho srovnává s Athlonem 3200+....za ty prachy co chete lidi....;)
Vyrabaju sa len Athlony XP a Sempron ma podla mna Athlon jadro. A ked vyrobia neaky nepodareny kus athlonu xp tak z neho robia sempron . To je vsetko
mno, ale AthlonXP sa uz nevyraba :!: . A Semprony pre socketA su iba premenovane AthlonyXP (všetky Semprony maju jadro Thoroughbred, pripadne Barton)Citace:
Původně odeslal Titox
Jo akorat doplnim, ze Semprony pro Socket 754 maji jadro Palermo nebo Paris.Citace:
Původně odeslal Vlado
Nic sa nemoze, iba sa bude ukazovat ako AMD Athlon xxxxMhz :wink:
mlátim se maličko do hlavy ze sem nevzal 2600+ sempron :evil:
z hlediska tehdejsi financni situace sem vzal S 2300+ a v totalni pohode jedu na FSB 400 , 1900Mhz stabilne pri 1,7V core,výš mne nepustí shitky RAM...
jen ta teplota...humus...
viz. www
MMike
Mno ak to uz dalej nejde cez FSB, odomkni pomocou Eaglovej metody multiplikator. Na KT400A ziaden problem a budes moc menit nasobice cez Win.
Divný, já mám chladič přesně jako ty a Sempron jede 9,5*211 idle 33 burn 47-48 * 1,7V :wink:Citace:
Původně odeslal MMike
Ten AC je podle mě právě tak akorát, vono to chce dobře větrat taky bednu....
No ja len tolko ze mam tiez S2800+ a na 200FSB nejde ani ked ho prosim. Len mi je cudne, ze vsade sa spominaju jadra Sempronov ako Barton a Toroughbred, len mne vypisuje ze mam nejaky Thorton... Co to je zac?
Thorton, tak to sa da povedat ze mas stastie, pretoze ide o jadro Barton kde bolo vypnutych 256kb L2 cache :wink: Ty sa mozes pokusit o jej odomknutie, co ak sa podari mas Bartona z 512kb L2 cache ;DCitace:
Původně odeslal Midlet
Tu na 4re najdes aj postupy ako to skusit...
yo yo...dneska sem dal bastlem zatim 12CM fan at fuci na smer chipset - cpu a zmena je znát 8-) , viz. web , co je horsi ze musim do skrine vyfrncnout diru na 12CM FAN,resp.mřízku :roll: a v case udelat 2 nove díry na uchycení toho FANu,ale to se podá,s vrtačkou sem kamarád,samo že budu vrtat do holé skříně,uplne vse pujde ven , musi me zustat jen "plech v ruce" ;DCitace:
Původně odeslal YohanN
MMike
To Midlet : Taky sem dlouho nemohl dat stabilne 12x200, pak sem si ale koupil novej chladic - Gygabyte 3DCooler Pro a razem to jde na 12x200 pri 1,8 - jen ten chladic musim mit na 3000ot., coz je docela dost a dela peknej bordel.
1,8V core ? a me "hubuji" kdyz dam 1,725 :evil:Citace:
Původně odeslal Wotan
jinak co do chlazeni,ticho asi moc docilit nelze...(jedine s vodnickem snad) ja na streva musim funet 12cm FANem aby me cpu vylezlo max. na 51St.C coz je uz ok (predtim i 60 - cele pc se seklo,nic neobvykleho,ted vse ok)
MMike
hojte, na kolik fsb dostanu semprona 24+ cca...? Kdyz nasobic menit nemuzu...? ten je default 10,5?
Tak těch 200 bys měl dát určo, záleží na pamětích a pak uvidíš no...Citace:
Původně odeslal Kissman