nejak mi neni jasne proc znaci a64 a a64fx kdyz maji stejna jadra,nekdy i cache a frekvence, je to jen aby to dobre znelo nebo proc?
http://www.svethardware.cz/sh/media....able_large.gif
Printable View
nejak mi neni jasne proc znaci a64 a a64fx kdyz maji stejna jadra,nekdy i cache a frekvence, je to jen aby to dobre znelo nebo proc?
http://www.svethardware.cz/sh/media....able_large.gif
v case existencie niektoreho FX neexistuje rovnaky nonFX procesor .. odlisuje sa zvacsa vacsou cache alebo vyssou frekvenciou nez top normalny procesor, inak ma odomknuty nasobic v oboch smeroch (cize aj hore) tam koncia odlisnosti a prichadza brutalna cena ;D
takze teoreticky kdyz si koupim 2800+ muzu z neho udelat fx55? za ty prachy bych cekal vice rozdilu...njn..takze neco jako pIV EE? (3.7/prescot (ten ma akorat vetsi l2 ze?))
nie
za ake prachy?? ved preto tu je aj oc.
s nastupom noveho FX sa prestane vyrabat nizsie a "nahradi" ho klasicka amd64 (fx53/amd643800+)
FX je v podstate vzdy najvykonnejsii ale aj najdrahsi bezny cpu od AMD (co pri EE od intelu nemusi platit (ten vykon) cena ano)
inak napr. 4000+ je preznaceny FX53
ani nie, p4 EE 3,73 je identicky s p4 660 ale ma vyssiu fsb v defaulte .. v zasade je hrosi ako p4 660 ktory ma menitelny nasobic 14-18 kdezto p4 ee ma len 14Citace:
Původně odeslal Ssnake
Pravda pravda... ...AMD ma svoje FX unikatne aspon najvyssou frekvenciou a odomknutym nasobicom... ...takze zo ziadneho ineho Athlonu clovek neurobi skutocne FX... ...moze dosiahnut rovnaku, aj vyssiu frekvenciu, ale odomknuty nasobic je jedine u FX... ...novy Intel EE je na tom o nieco horsie, ponuka navyse jedine vyssiu FSB, ale je ochudobneny o EIST (Speedstep)... ...takze kto si kupi 3GHz Prescott2M a dosiahne FSB1066 tak vlastne ziska P4EE na 4GHz a ako bonus bude mat aj EIST... ...a to vsetko za 1/5 ceny... ...jedine unikatne EE bolo postavene na jadre Galatin a malo L3.. ...pri novom EE sa o unikatnosti hovorit neda.... ...nedosahuje ani top frekvenciu, neponuka L3 a dokonca je ochudobnene o EIST... ...takze vivat FX, ale je pravda ze by ho mali este jemne okorenit... ...co takto 2MB L2???... ...ale to by sa im vyroba jedneho typu CPU asi fakt neoplatila...