Mam takovy mensi dotaz:
Zajimalo by mne, jestli ma HDD a POWER LED stejnou zem.
Mam totiz dvoubarevnou diodu a chtel bych to na ni pripojit.
Printable View
Mam takovy mensi dotaz:
Zajimalo by mne, jestli ma HDD a POWER LED stejnou zem.
Mam totiz dvoubarevnou diodu a chtel bych to na ni pripojit.
nevim sice jakou mas presne ledku, ale myslim, ze by to nedelalo dobrotu. power led sviti porad a hdd led jen kdyz pracuje disk. dvoubarevne diody maji v podstate 3 barvy: napr zelenou, cervenou a oranzovou, pokud privedeme napeti na obe predchozi barvy. z toho plyne, ze by ti to svitilo zelene pri power a pokud by pracoval disk, zmenila by se barva na oranzovou. tohle je teorie, jak to bude fungovat v realu netusim...
jasně , že to má stejnou zem.
No to by som sa nestavil. Na kazdej doske to moze byt zapojene inak, mozno aj ovladane active-low signalom... Multimeter pomoze.
Najprv si zisti, či majú spoločnú zem, alebo spoločných +5V. A potom podľa toho vyber dvojfarebnú LEDku buď zo spoločnou katódou alebo zo spoločnou anódou.Citace:
Původně odeslal -- Charlie --
BTW: ja som takto mal zapojené dva disky (jeden zelená druhý červená) lebo sa mi nechcelo vŕtať do case dieru na ďalšiu LEDku...
Dik vsem za odpoved, ja to teda nejak pomerim.
Bylo mi vcelku jasne, ze asi nedostanu konkretni odpoved, jen sem to zkusil, kdyby to nahodou nekdo vedel prsne.
Ja to viem úplne presne: Keďže si sa neobťažoval ani len napísať typ mainbordu, tak neviem, čo si vlastne očakával - že budeme hádať, alebo čo :roll:Citace:
Původně odeslal -- Charlie --