Koupil jsem Asus A7V600-X a Sata Seagate 80Gb, připojil jsem ho na sata1 (jinej disk tam není připojenej). Deska ale disk nevidí. Měl jsem ho tedy na autodetect.
Máte někdo zkušenosti s touto deskou a Sata disky?
Díky
Printable View
Koupil jsem Asus A7V600-X a Sata Seagate 80Gb, připojil jsem ho na sata1 (jinej disk tam není připojenej). Deska ale disk nevidí. Měl jsem ho tedy na autodetect.
Máte někdo zkušenosti s touto deskou a Sata disky?
Díky
chyba je medzi klavesnicou a stolickou
Je to někdě v biosu? musí se povolovat Sata? Poradíš?]Citace:
Původně odeslal Wuuduu
SATA radic sa da v BIOSe vypnut. Takze hladaj babo...
Ale proč vypnout když chci aby ho bios viděl. Takže spíš zapnout ,ale díky budu hledat.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
není náhodou na téhle desce SATA extra jako RAID, z čehož vyplývá, že v biosu není a asi nikdy nebude (max. tam bude povolit RAID řadič nebo něco....)(detekuje se totiž až později přes bios v řadiči RAIDu). Dále z toho plyne další věc, a to ta, že pro instalaci Microsoftích OS budeš potřebovat driver disk z cd a bez něho disk neuvidí ani OS.
Skoro vsechno spatne. KT600 ma SATU nativne, takze bios by ho mel videt. I muj bios SATA disk vidi a umozni menit poradi bootovani (mam externi radic). I presto ze ma SATU nativne se sata disky detekuji pozdeji jak PATA (pokud jsou povoleny oba). Pokud uvazujes jako "OS" jen Windows, tak mas pravdu, pokud i Dos, tak se pletes. Dos SATA disk (fdisk) vidi a umozni s nim pracovat.Citace:
Původně odeslal durdin
Edit: s touto deskou a Sata disky zkusenost mam, ale ani nevim jestli jsem v biosu neco zapinal a proste zapojil Sata disk a bios ho normalne detekoval a bylo to.
ono to bude tim, ze nastaveni biosu je vetsinou takove, aby sata byla povolena. ovsem jak je to na teto desce netusim. rozhodne bych zkusil i druhy sata kanal.
nicmene a7v600-x je kapitloa sama pro sebe...
Mozna mISHO na taktovani, ale lama provoz je na ni taky v pohode (aspon u tech co jsem mel v rukach)Citace:
Původně odeslal mISHA
prave, ze ja uz vubec netaktuju. popravde mi pro lama provoz neprijde ani ta ma epoxka. ale to uz je jina pohadka.Citace:
Původně odeslal PetrT
Podle atavaru jsi SAP poradce. Pouze ten systém jede tak rychle, že obsluha umře než se dočká odezvy.Citace:
Původně odeslal jimi00
Takhle nějak to asi bude, už se mi to podařilo nainstalovat, potřeboval jsem i tu disketu, ale tu už jsem měl připravenou.Citace:
Původně odeslal durdin
Dík