http://www.rage3d.com/board/showthre...0&pagenumber=1
Printable View
ďakujem za nejake info !!!! ale očom sa tam prosimvas píše? ;)
A k čemu je to prosímvás dobré .......?? Aby mi to ukazovalo v systému misto 8500 tak 9100 ....?? Kvůli tomu si teda BIOS k_urvit nebudu ..... nebo jde o nějaké vylepšení ....?? (tomu ale nevěřím, protože má jít jen o přejmenování ....)
FullStream podpora,opravení chyb,zrychlení ve hrách (podle toho co jsem četl) o kousek.
aha...kdosi tady psal že v nějakym ceniku našel 9100 a byla levnější jak 8500LE a měla horši takty ???
Ludkovia su ešte nejake članky otom alebo mam zajtra zobrať 8500 ? lebo týžden bez grafarne sa mi nesťe
Je to jasne na strankach manli je už 9100 tak zoberem ten. Pozrite viem do čoho idem ;D lenže mam taku výhodu že keď sa mi ta karta neosvedči alebo sa mi nebude lúbiť tak pojde jednoducho preč a cash sa vráti 8) ale viete ako to býva s manli možno prvé kusky nebudu čierné :))
Uz to nekdo zkousel ? Jestli jo,tak sem nekdo pls napiste zkusenosti s tim biosem...
Naflashoval som tam ten BIOS a rozdiel som nepocitil, myslim ze je to jedno, ale za pokus to stalo :)
Na Rage3D fore sa ludia vzrusovali aky ako sa im zlepsil vykon, ani sa im necudujem ked mali 7008 biosy, pomale jak svina, u mna sa oproti 7006 o 200 bodov zhorsil vykon v 3DM2k, takze mam s5 stary dobry 7006.
Flashnul jsem vcera svoji Man-li black na 9100, ale v XP mi nelze nalezt ovladac - OMEGA drivers mi nejdou nainstalovat...
Tak jak to mam vyzkouset?
Na stary BIOS bezela 253/279 ale ted na tenhle clock pri bootovani uz nejak zlobi...
Kupodivu Sapphire ATLANTIS 9100 64MB DDR je levnější než doprodávané 8500LEčka i dokonce než 9000Pro ..... např. v Computershopu ji mají za neuvěřitelných 2470Kč vč. DPH ..... takty jsou 250/230 u obou verzí, jak 64 tak 128MB DDR - podle stránek výrobce. Za tuhle cenu rozhodně super koupě !!!!! A Sapphire je podle mého názoru i velmi kvalitní značka .....
Musíš přidat do všech inf souborů, které tam najdeš ještě jeden řádek - přidáš PCI ID 514D a necháš tam všechno jako u Radeon 8500/8500LE s ID 514C.Citace:
Původně odeslal Neo
Nebo jednodušeji, všude, kde je 514C, tak tam místo toho C dáš D.
ATI Radeon 8500/8500LE - neboli R200 QL má ID 514C
ATI Radeon 9100 neboli R200 QM má ID 514D
Je to srozumitelné? Zvládnul jsem to i s flashnutím za 2 minuty :)
Ale vrátil jsem back versi biosu na 7.008, protože mi 9100 bios nešel uprovovat Radeditem 1.1
9100 bios sa da upravovat Radeditem 1.1d
Podle Overclockers.ru se preflashnuti asi vyplati, protoze za prve se tim ziska podpora technologie Fullstream, a za druhe zvysi se vykon karty pod OpenGL (napr. Unreal Tournament 2003 - narust vykonu o 55-62%).
Tak to nejak prehani ne 55-60 % to je nejak trosku moc to se v tom rusku nejak zblanili ;D
tak jak to teda je? zvysi se vykon nebo ne?
a jde to flashnout obracene? tj do 9100 dat bios z 8500?
všechno de
někdo měl výrazný nárůst při prvním flešnutí, při druhém už ne
zkoušet, zkoušet, zkoušet...
no jo a je nekdo schopnej dodat overenej bios? pac ja mam club3d 8500le ( jede po uprave biosu jako klasicky 8500 ) no ale kdyz sem zkousel vsemi opevovane improved biosy, tak sem mel chyby uz v dosu...
vlastne druha moznost, kdyby mel nekdo 9100 64M od firmy Club 3D ( na coz si asi budu muset pockat ) tak bych ten bios mohl nahodit...
No tak sem to zkousel flashnout a vysledek byl znatelny. Oproti originalnimu biosu (1002 jestli se nepletu) byl videt a slo take merit ubytek vykonu. Nanestesti od te doby co mam dx9 se to pri testu nature vzdycky sekne, takze ciselne nevim kolik to dela ale tak bye woko to bylo asi tak 7 procent dolu.
To 1002 je Vendor ID = kód výrobce (ATI Technologies), verze BIOSu je v políčku s názvem BIOSu, obvykle 700x.
wow, tak me prave ted poslali primo z Club 3D bios pro meho Radeona 8500LE ( ehm uz ne ;D ) 64M s pametma EnronTech 3.5. Tak kdyz nekdo bude mit zajem, tak odkaz na nej je http://www.elsyco.cz/magic/AR2TD_ETRON35_275_250A.PAL
Jo a jeste sem ho nezkousel, takze na vlastni nebezpeci! ( to je pouze abyste me pak nekamenovali 8) )
No obvykle jo, ja mam 1009, rikal sem, ze si nejsu jistej tim poslednim cislem.Citace:
Původně odeslal JANIS
Caves,
ja som vcera a predvcerom zacal s prerabkou Hercules FDX 8500LE na 9100 a EXTREMNE USPESNE 8)
Povodne mi na 7008 biosne nesla pamet velko taktovat - max 258.
Po upgrade som ho flashol na 250/250 a to mi blbol textovy rezim tak som ale dvilah a dvihal a seklo to az na 295/295 cize stabilne bez artefaktov na 290 - potom som BIOS upravil default na 275/275 a uz aj text siel v poriadku. Vykon sa mi hlavne tym taktovanim zvysil...
Ako overim ci ide a ako ide ten fullstream ???
PS:dnes sa s tym este pobavim lebo vcera bolo 1.30h ked som opustal comp :)