Mam pouzite DDR333 taktovane na 372MHz - FSB=140MHz * 1,33 * 2 a casovanie pamate musim mat na hodnotach 2,5/3/3/7. Ma zmysel co sa tyka vykonu investovat do DDR400, ktora by mozno zvladla nizsie hodnoty v biose ?
Printable View
Mam pouzite DDR333 taktovane na 372MHz - FSB=140MHz * 1,33 * 2 a casovanie pamate musim mat na hodnotach 2,5/3/3/7. Ma zmysel co sa tyka vykonu investovat do DDR400, ktora by mozno zvladla nizsie hodnoty v biose ?
Záleží na "úhlu pohledu" ....... z pozice extrémního overa asi jo ...... takovej člověk se prostě požene za každým FPS, bodem v Sandře jako omámený ..... z pohledu reálného výkonu je to blbost měnit, protože jestli ti sestava udělá 11500 bodů, nebo 11780bodů tak je to naprosto jedno, protože kromě výsledků v testech to nikde nepoznáš ani při nejlepší snaze .....
Nedávno jsem oželel poměrně kvalitní DDR333 a koupil opět kvalitní DDR266 .... přecházel jsem z 1x256 na 2x256 a můj původní model nebyl k sehnání. Chtěl jsem ale oba moduly totožné. Nakonec se ukázalo, že výkon ani testy mi neklesly ani o příslovečné "Ň" ....... i rozdíl mezi 333 a 400 je upgrade nehodný .....
Ale jak říkám, over, kterej potřebuje - chce rozjíždět FSB na 200MHz popř. víc je bude chtít ..... a v podstatě opodstatněně ..... tak si vyber ....
No z pohladu buducnosti sa to oplati lebo aj ked DDR400 je bez licencie bude aj u P4 podporovany novim chipsetom Springdale ktory by mal mat 2-kanal a pravdepodobne zbernicu 166 ale mozno aj 200MHz -> ze ak by si mal tie 400DDR tak by ti stacil malu UPG dosky a mas brutal stroj
PS: Asi bude treba aj novy proc na plne vyuzitie DDR400
Viac ma presvedcil ALIENCZ. V buducnosti az by bola potreba DDR400 tak ju kupim az potom ked jej cena bude o niecom inom.
V Tvém případě bych se spíše poohlédl ještě po jednom modulu co máš, nebo´t 256MB je na dnešní hry málo, zvláště když máš " v zádech" poměrně slušnou zásobu výkonu v CPU (Tvůj) ......