Ahoj chtěl bych se zeptat pár lidí co si myslí o teplotě prescottů a jakou teplotu mají :lol:
Printable View
Ahoj chtěl bych se zeptat pár lidí co si myslí o teplotě prescottů a jakou teplotu mají :lol:
Mam 2.66GHz Celeron D na defaultu, chladic AC SuperSilent 4 Ultra TC. Teplota pri idle je 41st., pri burn pri celodenni kompilaci cca 62st. Teplota v mistnosti je klasicka pokojova, tj. neco pres 20 (zimni obdobi). Mereno integrovanymi sensory na desce (nejaky IT8x), na omak je chladic jen vlazny, ale spis se spalim o pasiv chipsetu. Vetrak pri idle se toci na nejakych 800rpm a je naprosto neslysitelny.
Idle 34
V klude (Pozeranie stranok, Word atd) 38-41
Burn max 52
a idem na 1890 otackach /min
Chladim to Primecooler a dvoma 80 chladicmi uplne tichucko :-)
takze ja mam P4 prescott 3.2GHz (800MHz FSB, 1M) a chladim ho SPIRE CoolWave SP441B0-F: http://spiralpc.wz.cz/hw_pages/cooler.html
pri minimalnich otackach (cca 2200 rpm):
v klidu: 53°C
pri zatezi: 73°C
pri maximalnich otackach (cca 4200 rpm):
v klidu: 47°C
pri zatezi: 66°C
na to ze je to 110W zrout a je chlazeny vzduchem to celkem (ne)jde :-), ale rozdil teploty mezi max a min otackama se mi zda celkem maly... :?
37min....max 48 ;D ;D
60 max
P4/3.4GHz/LGA775/Arctic Freezer 7/Silentium T2
39 idle, 51 load (otacky regulovane pres speedfan 800-1700), mistnost cca 20-22.
3.0GHz -> 60 stupnov
3.72GHz -> 62 stupnov
oba udaju su burn, teda ked fici UD, procak za 8k si idle nezasluzi ;D >:}
Ja mam po 2 hodinach max 65°C, jinak idle tak kolem 40°C
P4 530 @ 3,6GHz AC freezer 7 na 50% (SpeedFan).
Kolik myslíte, že má tento cpu strop?? Teda jeste rozumnou teplotu??
Myslím po 2 hodinách 100% zatížení.
kym netrotluje...Citace:
Původně odeslal -=Kuna=-
Prescott 3.0 @ 3.49 idle 48°C BURN 62°C s GigaBite 3DCooler PCU21-VG na min. otáčky.
Pokud zapnu vše v case na max. a přidám trochu na otáčkách 3DCooler PCU21-VG tak se teplota pohybuje o 10°C méně :)
No já mám taky Freezer7 a teplotu mám na 42-59 C.Citace:
Původně odeslal -=Kuna=-
Strop má při 100C ,už se mi to stalo že jsem neměl pořádně připnuté nožky na MB od chladiče a pc se normálně vyplo byla tam teplota kolem 106C. :wink:
P43.0@3.6 s Box chladicom 50C-64C (na plne otacky sa roztoci as na 63C) , chcel som kupit Freeze7 ale ako tu kukam na tie teploty tak si najdem nieco ine :)
P4E 2.8Ghz (C0)(1,385V)... 42°C idlle AC Freezer 4 a 54°C cpu Burn K7 High + prime95 torture test
P4E 2.8Ghz@3,5Ghz (1,52V) 46°C idlle a 64°C burn
Ronake teploty mam se zalmanem CNPS7000B-Cu na High 2600rpm
Fuu, ten cooler je nejak sirsie dostupny? To chcem mat doma!Citace:
Původně odeslal wincent
K tomu rozdielu: Zda sa mi to celkom realne, ale myslim ze wind-tunel by tomuto rieseniu pomohol k este lepsim vysledkom. Nemas zaujem sa do toho pustit? Zaujimali by ma vysledky.
Pekny vykon, dufam ze teraz ho uz tak netyras :lol:Citace:
Původně odeslal arcanium
zajem o wind tunel by samozdrejme byl, ale musel bych nejak udelat diru do case a nevim jak, aby to nevypadalo jak prustrel brokovnici :-) pouvazuju o tom...Citace:
Původně odeslal iPoK Xpert
prescot 3@3.6GHz lga chladic freezer 7
idle 43 stupnov -> pri cca 1 500 RPM 70% speedfan
burn 63 stupnov na tych istych otackach
burn = cca 2 hodinky renderu v cineme4d
To sou velice slučný výsledky, koukám, že ten Freezer neni vůbec špatnej chlaďák ;DCitace:
Původně odeslal -=HaDeS=-
no ono je to tak trocha haluz...... pokial som to mal na regulacii podla CPU tak som mal 70C non-stop, ci idle alebo burn ... akurat ze vetrak sa raz za cas rozkrutil na max (cca 1-2sec a potom zas tak na 800rpm .. takto ked je to overridnute na speedfane tak je to na tych 1500rpm takmer nepocutelne, a je tam kontinualny airflow... a chladi to tak ako som napisal
tak jsem udelal wind-tunel, procistil case od prachu a utesnil "puncochovym" filtrem. tady jsou vysledky...Citace:
pri minimalnich otackach (cca 2200 rpm):
v klidu: 53°C :arrow: 43°C wind-tunel
pri zatezi: 73°C :arrow: 65°C wind-tunel
pri maximalnich otackach (cca 4200 rpm):
v klidu: 47°C :arrow: 39°C wind-tunel
pri zatezi: 66°C :arrow: 59°C wind-tunel
slusne, myslim ze ten wind tunel sa oplatil :wink:Citace:
Původně odeslal wincent
Moje vysledky:
idle: 33 - 36
burn: 49 - 52
Tak těmhle výsledkum se mi nechce nějak věřit. Takový hodnoty sem neměl ani s Northwoodem :oCitace:
No jo, když čidla ukazují +/- 20 stupňů, tak tenhle thread nemá bez výsledků s kalibrací žádný smysl. V idle je správná teplota Prescottu cca. 35 - 40 stupňů a zpomalovat začne při 70 - 75 stupních. Jestli to někomu ukazuje jinak, ukazuje mu to blbosti.Citace:
Původně odeslal kecinzer
hezky, ale pokud to opravdu chladis box coolerem, tak pri zatezi je to proste blbost cidla ... meri spatne nebo se ti uz throttli cpuCitace:
btw: driv mi NW ukazoval v idlu kolem 25°C :lol: