Otazka viz nadpis, jakej FW pouzivate a jak jste s nim spokojeni? Co vam na nem vyhovuje/vadi?
Printable View
Otazka viz nadpis, jakej FW pouzivate a jak jste s nim spokojeni? Co vam na nem vyhovuje/vadi?
Ja myslim ze je to celkem zbytecnej dotaz, stejne se v drtive vetsine dozvis ze mutace Keria :wink:
Kerio Personal 4 neco, spokojenost.
jeste neni od veci Sygate Personal Firewall.
Jinak samozrejme tohle pouzivam kdyz jsem nekde out, doma mam linuxovej firewall.
iptables - spokojnost maximalna ;D
packetfilter, ipfilter, ipfirewall, netfilter, winipfirewall ...
vsechno docela kvalitni kody... jsou serazeny podle toho jak je mam rad :)
laicky to zhrniem asi tak, že pod linuxom používajú volake filtre a tabulky či čo, a pod windowsom kerio winroute/personal firewall. Zanedbatelný zvyšok sveta tam má outpost, zonealarm alebo norton internet RAMžrúta.
:wink: ;D
Odkedy používam KWF, bolesti chrbta sú preč. :idea:
na kerio nezapominejte hlavne az budete resit proc vam jde sit 3mbps a cpu mate vytizeny na 100%
iptables + par rozsirujicich modulu (ipp2p) a spokojenost maximalni 8-)
Je treba si ale uvedomit, ze tohle je packetovy filtr, ne aplikacni firewall, ktery stejne v unixovem prostredi postrada smysl a na routeru uz z principu (pristup ze site, identifikace max. IP, MAC, typ sluzby a port) take.
Ja pouzivam Outpost a zatim celkem OK. JAkej na nej mate nazor?
Po testech ruznych FW a zvazeni vsech rizik sem FW zrusil uplne. Podotykam ze sem za NATem + par forwardlych portu. Presne viz Fox, neunosna zatez CPU, nizka prenosova rychlost po LAN => naprosto nanic.
Naprosto stejna situace u mne.Citace:
Původně odeslal Jezevec
KPF... kdyz nejsem na nezu tak ho vypnu, sit pak beha svizneji....
presne tak, zere to konektivitu, cpu a pamet. kdyz u kompu nesedi zrovna nejaky zacatecnik, tak si muze trochu davat pozor a o zbytek se postaraji ad-aware a podobne dobroty
Samozrejme ten KWF+NOD mám na serveri, s ktorým sú ostatné PC spojené switchom, takže moja sieť funguje na plné obrátky. :idea: ;D ;D A rýchlosť do/z internetu je aj tak daná mojim providerom, čo zdaleka nieje 3Mbps. :idea: Na jednotllivých pc sú uz len aviry s anti-adwarovými dobrotami.Citace:
Původně odeslal bananalama
Kerio a je to podla mna dost v poho
To mluvíš o Linuxu ? Nepoužíváš žádny ipxxx ?Citace:
Původně odeslal Jezevec
Mam Linuxovej router, a co se tejce FW bavime se o widlich ne ?
Co si myslite o Tiny Firewal Pro 6 a Agnitum Outpost Firewall Pro v2.5 ? ktory z nich je podla vas lepsi co do funkcii a zaroven zabera co najmenej systemovych prostriedkov ?
No ja pouzivam Outpost, mozna sice chvilku trva, nez si ho clovek nastavi takrikajic k "obrazu svemu", ale pak je to pohoda a zere imho celkem minimalne...
Ja som bol donedavna velmi spokojny s tou Tinkou(v5.5 neskor v6) ale skusil som par leak firewall testov a velmi sa nepochlapila...tak som skusil Agnitum Outpost Firewall Pro v2.5 ,ktory sa dokazal ubranit drvivej vacsine testov ,ale zaberal viac sys. prostriedkov...
Ja nevim, me tech asi 8 mega pameti a trosku casu CPU za to proste stoji :wink:Citace:
Původně odeslal assland
na notase pouzivam k maximalnej spokojnosti Sygate a na WS nemam nic pretoze ma chrani na lokale server kde su iptables :)
Blbost Kerio konektivitu nežere. A když tak tak KB mně nezabije.
Kerio rulez pro ALL windows doporučuju, jasný že IPTABLES jsou lepší.
Ja pouzivam uz asi rok SYGATE PERSONAL FIREWALL a som spokojny :wink:[/b]
no já používám Outpost a a žere mi 6 mb paměti, CPU skoro vůbec takže spokojenost