Mate to nekdo? Zlepsi se ucinek, nebo naopak snizi?
Printable View
Mate to nekdo? Zlepsi se ucinek, nebo naopak snizi?
videl som takuto upravu TT D5TB a celkovo sla teplota tak o 2-3 stupne dole. nestoji to za to. vraj to ma trocha vecsi ucinok ak das na seba protibezne vetraky.
je to naprosto zbytecne.. akorat zvednes hluk a snizis zivotnost vetraku.
je to naprosta kravina ..
Určite tým nezískaš 100% airflow navrch... Možno pár percent...
Možno keby boli obidva vetráky zapojené do systému V, spodok Včka by bol na chladiči, vetráky na vrchu...
Uplna blbost. Na ZIVE to testovali a rozdiel teplot bol -1 az -3 °C...
nebud naivni ZIVE ja kapitola sama o sobe ;DCitace:
Původně odeslal Thrall
1] razantni snizeni zivotnosti
2] zvyseni hluku
3] a nikdy nedosahnes stejnych otacek obou vetraku, takze jeden bude brzdit druhej..
Mají pravdu, zkoušel jsem to. Ale někde tu byl thread o POSAZENÍ VĚTRÁKU NA CHLADIČ, to jsem taky zkoušel, a to funguje, ale nechce se mi to hledat.
Tak jo.
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...light=posazeni
zapojenim vetraku do serie mirne zvednes prutok vzduchu, ktery je dany (vykonem vetraku) / (odpor vzduchu)
hodne to pomuze napr. u radiatoru vodnika, tzv. sendvic, protoze zebrovani ma velky odpor
mno, jeste v dobe, kdy sem byl malej a blbej, sem si koupil Titana Majesty M1AB na celera 600@927 na AOpen AX6BC ( Slot 1 )... kdyz sem na ten titan nazadil 40mm vetrak ( tichej ) tak sla teplota o 6 stupnu dolu. Ale spis nez ucinnosti 2 vetraku je to dany neucinnosti titanu :-(
No tohle řešení ti pomůže pouze tehdy budeš-limít druhý ventilátor s protiběžnými lopatkami pak tím zvedneš rychlost proudění vzduchu o podstatnou hodnotu (bohužel zvýšíš hluk). Pokud dáš dva stejný je to k ničemu neb objem vzduchu a jeho rychlost se změní minimálně.V reálu si myslím že sehnat dva stený ventilátory aby měl jeden opačný směr otáčení bude fakt problém.A pokud si to budeš chtít udělat sám=utopie změnit směr otáčení je brnkačka (+/-),ale musel bys natočit lopatky opačným směrem což je nemožné
Naplacnuti dvou vetraku primo na sebe je sic hezky,ale jak bylo receno ne moc uciny. Jeste ke vsemu, jsou-li to stejny vetraky, tak vzduch z prvniho vyrazne zrychluje otacky druheho. A tohle se moc tomu druhymu nelibi(Vytvari se na vinuti potencial)...casem se mu to prestane libit uplne. Mnohem ucinejsi vyuziti dvou vetraku je, propojit je nejakou trubkou, pricemz kazdy z vetraku je na jedne strane. Jeste nejlepe dat nasavani nekam niz nez je konec a aby pokud mozno nasavalo cerstvy vzduch. Potom zde vznikne kominovej efekt a v trubce se uzavrenej vzduch jeste zchaldi(akcelerace v uzavrenem prostredi) a hlavne neni ovlivnena topenim periferii(garf. disk. ram. apod.)...Tohle vsechno vytvori "Tube Cooling".
Uff
To neni spravna cesta, spise bych to videl na jeden velkej s nizsimi otackami a velkym prutokem vzduchu -> mensi hluk apod.
2Arteee: tak jen už abys to doma zrealizoval 8-) :wink:
Ty hnusna mysi! Nedel jsi ze me srandu, kdyz sedim vedle tebe. A doma mi to uz faka,ale to by si musel prid a ne parit Diablo.
No to by ses divil co takový Tube cooling udělá... když na CPU přivedeš čerstvej vzduch z venku (ne 30 jako je v kejsu, ale 20 co je v pokoji) tak ti docela rapidně klesne teplota na procáku. Když má proc okolí+15°C, tak pak budeš mít stejně v kejsu jak na procu.... a toho dosáhneš jedině s vodou a tohle je vzduch!!Citace:
Původně odeslal slesik
2Arteee: nepařím Diablo! A osobní problémy nech stranou tohoto 4a :-D :wink: 8-)
Min hluku s timhle taky dosahnes. Vezmes-li v uvahu teplotu vzduchu ktero tahnes na procak, tak predni vetrak se muze tocit jen na 1/3svych otacek. Ten to nemusi rostovat, ten jenom pomaha tomu na procaku aby to netahl sam. A ten na procaku muzes taky vyrazne regulovat. Takle mu pomuze a a jeste srazis teplotu v trubce.Citace:
Původně odeslal slesik
Vim, co dělá Tube cooling, ale reagoval sem na prvni prispevek - sendwič z vetraku na pasivu, driv me taky podobny fantasmagory pokousely, nastesti sem z toho vyrost. :roll:Citace:
Původně odeslal Marty
Neco jako tebou popisovany tubecooling mam ve svym kejsku - starou 80-tkou honim vzduch zvenku na procák (vzduch navadim flasou vod dobry vody. Na pet voltu beha vsechno tise.) Jen bylo potreba prendat zdroj (byl naproti CPU) a dat ho jinam, ale to uz je jina pohadka. :oops:
To prece neni takovej problem. Já mám taky ten chytrej kejs, kterej má zdroj na výšku a to přímo 2mm od procáku. Když tam dám 8ku tak ten zdroj se tam už nevejde, natož tam narvat 80ku husí krk. Prostě ho přišroubuj z venku ze zadu na kejs a je to.
Asi tak, přesně tak to mám udělaný. To by ses divil co to udělá s teplotou v kejsu...