-
jak nastavit memtest86+?
---Pozor Opraveno ! 25.2: viz můj příspěvek "dole".
Nedávno jsem přidal další vyzkoušenou paměť (jela přes rok na P4) - uplně stejná výrobní šarže. Systém např. po 15 min. zatuhne (nepřetaktováno 1833Mhz) - pomůže jen reset na kejsu. V memtestu86+ v1.26 - přes 3 hod. - s nastavením, které se spouští při bootování z FDD -OK. Pokud ale v průběhu testu zmáčknu C vyberu (4) - Memory Sizing, (2) Bios - All - hned to začne vypisovat chyby 4076.0 MB chyba. Nemáte někdo zkušenosti a rady? Předem velice děkuji.
Paměti mám v duálu. Bios jsem zkoušel D27 TaiPan Cpc Off.
-
Zkus to otestovat s goldmemory. Ono to co se spousti automaticky je takovy mix vsech(mozna jen tech nejcastejsich) testu a tudiz se na chybu prijde bud hned nebo treba taky druhy den ;-)
BTW: mozna resim podobny problem jako ty, vice SZ
-
Zkus jinej bios...mozna dela bordel cpc off. Navic dle mych zkusenosti biosy d25 a novejsi nejsou moc dobre, resp. na me konfigurace sou s nima problemi...
-
urcite tam daj D23 a cpc on mod by TicTac a pojde ti to a naj. [pravdepodobnostou je to prave BIOSom :wink:
-
memtest
Omlouvám se všem, které jsem zdržel tímto dotazem. Chyba byla v nastavení v novém SpeedFanu 4.20, ve kterém lze nastavit FSB. Já si s tím hrál a ani si neuvědomil, že po nastavení 200MHz jsem zafajfkoval použít. No a tím jsem PC přetaktoval na 3200+ i když jsem měl v Biosu nastaveno FSB 166MHz, proto to po nějaké době zatuhlo. Stále ale platí, že po nastavení Memtestu viz výše to začne házet chyby. K tomu Biosu: ten novej TaiPan D27 3.19C funguje (nepatrně lepší výsledky v testech (Sandra), ale chybí tam některá nastavení. Do teď jsem jel na D26 Black Mantaray (má všechny klasická nastavení) - ten byl taky OK.