-
02/05 Kamera kolem 20k
Takže,potřebuju poradit,jakou bych měl asi koupit kameru kolem 20k,+- 2k,vůbec nevim,jestli by měla bejt DV nebo miniDV nebo na DVDčka etc..jen nechci kazety. Co od toho čekám,nechci klasickou velkou krávu,chtěl bych,abych měl možnost zpracovávat video z kamery na počítači bez nutnosti kupovat další přístroj (prostě jen kamera,kabel,počítač) no a pokud možno,aby to bylo malý:-). Nechci s tim dělat žádný zázraky,prostě jen jí vzít,natáčet a pak se na to doma na počítačí/DVD podivat. Jelikož sem v tomhle směru úplnej laik,tak Vás prosím,aby ste na mě mluvili česky. Dík.
EDIT: Ještě bych chtěl vědět,podle čeho bych měl asi tak kameru vybírat?
-
No já bych v této ceně doporučil asi Canon MVX250i nebo 200i, ta má menší opt. zoom, jinak jsou zhruba stejné, hlavní výhoda u obou je že mají jak digit. tak analog. vstup i výstup. Pro případné použití jako nouzový foťák jsou z nich celkem pěkné a použitelné fotky. A taky mají pěkné video. Jinak co je rozhodujícá u digit. kamer a foto všeobezně, je velikost snímače, a propustnost světla objektivem, protože čím víc světla propustí objektiv a kolik dokáže zachytit snímač, tak podle toho je lepší záznam, ale to už se týká spíš těch lepších kamer, v této ceně je to zhruba stejné. Myslím, že tyto modely mají takový ten vyvážený poměr cena/výkon ;-). Jinak co se formátu týká, tak DV kameru v této ceně nekoupíš ;-), poslední dobou se rozmáhají i mini DVD kamery, ale osobně bych do ní nešel, protože mini DVD-R stojí kolem 300 na 30 minut, Lepší miniDV kazeta stojí sice stejně, ale má 60 minut a můžeš na ní nahrávat kolikrát chceš a taky to DVD má menší datový tok než DV, takže obraz je víc komprimovaný a zdá se mě spolehlivější a trvanlivěší ta kazetová mechanika, přeci jen DVD potřebuje nějyký laser, minimum otřesů, atd. No trochu jsem se rozepsal, tak snad OK. :-)
-
Před rokem a něco jsem stál před stejným problémem a tápal v obrovském výběru.
Canony mi nebyly moc doporučovány.Jsou to špičkové strojemale servis na ně v ČR údajně není (teda aspoň tehdy,když jsem ji chtěl kupovat ja).
Panasoniky jsou zbytečně prodražene.Nejlíp mi vycházel SONY.Koupil jsem SONY DCR-TRV33E.Ma Anolog,digital IN/OUT,1.07MPixel,DV záznam(to byly moje požadavky).
Co se týče kamer s DVD záznamem,vypadá to pěkně a jednoduše,jenže pro další zpracování,stříhání,přidávání efektů se mi to moc nelíbí.Pokud totiž chceš dále přidávat nějaké efekty a bavit se se střihem je dobré mít co nejlepší kvalitu záznamu,což DV záznam bezesporu je!
Teďkom mě opravte jestli se mýlím,ale záznam na DVD media je MPEG2 a to už je pěkně velký rozdíl oproti DV :!: