vlastním tuto kartu v AGP provedení - myslíte, že A64 3000+ je adekvátní CPU - pro začátek - + 1024 MB 400 CL 2.5 Kingstone ? ???
Printable View
vlastním tuto kartu v AGP provedení - myslíte, že A64 3000+ je adekvátní CPU - pro začátek - + 1024 MB 400 CL 2.5 Kingstone ? ???
Co chceš přesně slyšet? Ano, je, ale na defaultu nekrmí vga naplno, ale to je asi jasné.
No ono je spis problem soucasnosti, ze skoro zadny CPU a to myslim opravdu posledni hi-end modely CPU nejsou schopny ve spolupraci s chipsetem nakrmit nejlepsi grafiky soucasnosti. Ale to je furt do kola, grafiky maj vzdy trochu naskok svymi technologiemi, cpu je jen dohaneji... ;D
nedělej si s tím starosti.....to se vždycky říká. Třeba nedávno jsem viděl recenzi hoooodně starou kde psali že P4 1,8 (full P4) nenakrmí GF3, a dneska s odstupen doby ti lidi řeknou že optimum tak FX5700, ATI 9500 a to jsou výkonnější karty.....
nejvíce mne z toho článku dostalo "teprve na výkonnějších pc teprve karta ukáže jak je silná"... :)
prostě jde vždy o kompromis, myslím že má vyváženou sestavu.
Já mám např. XP-M 2333 real a 6600GT a myslím že je vyvážená...1GB RAMky
Souhlasim,vždycky je lepší mít silnou grafiku a slabší procák než obráceně,viz muj podpis ;D Nedělal bych si s tim velkou hlavu,ten procák přetočíš a máš silnej komp že bych brečel ;DCitace:
Původně odeslal oblak
Záleží od aplikácie a veľmi záleží aj od rozlíšenia na ktorom človek hrá a na úrovni AA a AF ktoré chce používať.
jn je to o kompromisech... nekteri ale (muj soused) ma 384ram(SDR) durona 1,3Ghz a chce si k tomu kupit 6600GT a klepal si na celo kdyz jsme mu rikal ze dela pi**** ze to nebude stihat krmit, mlel cosik o tom , to na to nema wliv priti tyden mu ta grafiak prijde.. uz se tesim jak mu sklapne drzka kdyz mu to pojede jak nejaky šnekos ;DCitace:
Původně odeslal oblak
děkuji za vaše názory, trochu jsem se uklidnil... :eek:
Presne tak, mam procak XP na 2200MHz OC, grafiku X800XT a stejne bodu v 3Dmarku 2005 jak vsechni ostatni s 64bit procakama. CPU grafikam nesahaji ani po paty, vsechno taha GPU. Toz zadny strachy, ze cpu je slaby :-)
ono jde taky hlavne o to, ze 3Dmark05 taha jenom grafika, ze :wink:Citace:
Původně odeslal oclee
Ach jaj, clovicku... 3D Mark 2003 a 2005 takmer vobec neberie do uvahy silu CPU, su to synteticke testy.Citace:
Původně odeslal oclee
Prax v hrach je ina, tu sa CPU musi vysporiadat s inymi vecami - AI, fyzika a pod.
Ver tomu, ze tu sa A64ky ukazu... Ale ak si na PC pustas len 3D Mark 2005, naozaj ti staci to, co mas.
jinak jeste nez sem mel xp-m tak sem mel chvili d750 s 6800nu a mel sem snad jako jedinej vyssi skore v 3dmarku 03 nez v 01 jinak hry sly strasne ale zase bylo celkem jedno zda mam no AA nebo 4xAA a 16xAF a to sem jel jen na 800x600
jinak aby ti slusne daval procak s vykonou grafikou tak staci cpu co dava kolem 210-230 bodu v cpumarku. samozrejme beru todle jako minimum. cim vic tim lip.
no moje zkušenost: to, co mám dole má sice v 3d marku 2005 podobné výsledky jako A64, ale rozhodně ten procák je brzdou pořádnému výkonu ve hrách. Far cry mi jede na tom pomaleji než někomu s A64 a 6600 GT....nicméně jednu výhodu to má....mám stabilní FPS ať tam zapnu jakékoliv AA nebo AF nebo HDR např ve FAR CRY (1600*1200 + HDR prostě bez problémů) a v jakémkoliv rozlišení. Rozdíly jsou minimální, takže slabý CPU tady hraje roli spíš ve smyslu max FPS, co lze dostáhnout. Tož asi tak.
...
Wuuduu: podla mna ma oclee ciastocne pravdu. 3dmark03/05 je fakt hlavne o grafike, na druhej strane su tu aj hry u ktorych som rozdiel pri rozdielnych cpu nepoznal. Napr splinter cell 3, blizsie info je roztrusene od 3 strany diskusie tu:Citace:
Původně odeslal Wuuduu
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...r=asc&start=30
Nie je to uplne jednoznacne, je to specificke pre konkretnu hru.
to MISKOBOSS: jasne kamo, sak reaguju na predesly prizpevek :!: