Mám notebook Compaq Armada E500 a je v ňom grafická karta ATI Rage Mobility ,nevie niekto akou kartou by sa mohla nahradiť a získať tým väčší výkon?
Edit by sisi: Mobiliti -> Mobility...
Printable View
Mám notebook Compaq Armada E500 a je v ňom grafická karta ATI Rage Mobility ,nevie niekto akou kartou by sa mohla nahradiť a získať tým väčší výkon?
Edit by sisi: Mobiliti -> Mobility...
ziadnou, v notebooku zatial nejdu vymenit/upgradovat graficke karty/cipy ;)
To vážne?...neexistuje priama nahrada?...v čom je problém?....je to staršia šunka,ale toto je mrzuté. :-( :-( :-(Citace:
Původně odeslal MadCap
Nie, toto naozaj nepojde... V novych masinach to mozno (obmedzene) pojde ak sa pouzivaju "standardy" ako MXM & Axiom, ale to nie je Tvoj pripad.
Takže sa da meniť RAM,procesor a to je všetko?...nepočítam výmenné časti samozrejme... :-(
hmm, co musi ta grafika splnovat aby se dala upgradovat?
uz me to napadlo, ale zatim jen ve snu ;D
Nuz, v prvom rade musi byt ta grafika vo formate MXM modulu (NVIDIA) alebo Axiom modulu (ATI) (btw. vsetko su to PCIe riesenia). Potom existuje teoreticka sanca vymenit ju za inu. Problem je v tom, ze je hned niekolko typov MXM (u Axiomu detto) modulov (lisia sa velkostou, napajacimi narokmi, atd...), takze moznost upgradu je aj tak dost limitovana... A to este musi vyrobca takuto moznost ponukat, kedze zohnat takyto samostatny modul je pre smrtelnika takmer nemozne. Preto to zatial v tejto oblasti vobec nevyzera ruzovo...
(Tak ma teraz napada, ze niektori vyrobcovia mali uz davnejsie nejake proprietary riesenia pre limitovane upgrades grafik... minimalne viem o Alienware.)
NIektore notebooky sa robili s roznymi grafikami (napr. tusim Dell Latitude C810), tam by sa to teoreticky dalo. Casto vsak byva graficky chip (+pamat) integrovany na doske...