instalace WinXP SP2 - Chyba pri nacitani operacniho systemu
Uz jste se nekdy setkali s problemem, ze pri instalaci WinXP do kompu (Sempron 2400+, 256MB DDR400, 40GB Seagate Barracuda ATA III) probehne spravne prvni cast instalace (formatovani diksu a kopirovani souboru), pak nasleduje restart a pri startovani do druhe casti instalace se objevi jeste pod dosem hlaska "Chyba pri nacitani operacniho systemu". Dela mi to pouze na tej 40GB Barracude, jiny disky jsou v poho. Pritom ta barca normalne funguje... Nevite, cim to muze byt? Uz jsem zkousel snad vsechno mozny... :?
Re: instalace WinXP SP2 - Chyba pri nacitani operacniho systemu
tak mam stejny problem. nevite nekdo co s tim?
nezabral ani fixboot, fixmbr v konzoli pro zotaveni.
zformatuju disk, nakopiruji se na nej soubory, restart a po restartu misto instalace mi to nahlasi: Chyba pri nacitani operacniho systemu.
mam v poci pouze tento disk, nerozdeleny, primary master. va partition magicu jsem ho videl jako primary, active.
fakt uz nevim co s tim. diky
možná problém s MBR, koukněte se sem:
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=47782
Psal jsem tam o Ranish partition manageru a nastavení IPL
Občas se mi taková chyba objevila u špatné mechaniky, prostě blbě četla instalační CD/DVD. Jinak by nebylo od věci otestovat paměť.
Ja by som to tiez tipol na ten mbr. Stalo sa mi to ked som mal na disku win a linux a chcel som to reinstalovat. Skus fdisk /mbr zo systemovej diskety a potom instalovat.