Sehnal jsem si fluorescenční výbojku se studenou katodou 4W (PSElectronic k.č. 8009-051) a elektronický předřadník 12 V, 400 mA . Mohu na tento předřadník zapojit dvě studené katody nebo musim mít na každou katodu zvlášť přeřadník?
Printable View
Sehnal jsem si fluorescenční výbojku se studenou katodou 4W (PSElectronic k.č. 8009-051) a elektronický předřadník 12 V, 400 mA . Mohu na tento předřadník zapojit dvě studené katody nebo musim mít na každou katodu zvlášť přeřadník?
No, mel by jsi mit na kazdou katodu jeden, ale tusim Carlos to ma udelane na jeden predradnik 2 katody, pres nejakej hodne stinenej drat. Prohledej forum a urcite na to narazis...Nebo je to mozna jeste na starym foru.
delaj se dual predradniky, ma je DUDU :)
Jo, můžeš to připojit paralelně.
Ale katoda je na ......
Já osobně preferuji barevné (modré) LED. cenově to je lépší a efekt je někdy mnohem lepší.
Pavel ::::::::::
Ekki: Ty taky fušuješ do CCF trubiček? To je hezký :-) Taky jsem si jednu modrou (chtěl jsem zelenou, ale zrovna neměli) koupil. Do kejsu jí dávat nechci (case mám neprostřílenej, takže by to prosvítalo jedině netěsnostma mezi plechama, o což zrovna nestojím), asi si jí dám někam bokem ven. Nebo si z toho ubělám brutální osvětlení SPZtky u auta.
tak jsem si totaky objednal akorat ze modrou. Jenomze nejsou tak budu muset cekat az prijde modra. Jak si zapojoval ten predradnik ??Citace:
Původně odeslal Kdosi
Mně v PS říkali že není dobrý zapojovat dvě katody na jeden měnič. Protože je to pak přetížený.. a víc to topí. Ale myslím že když se to bude chladit tak to půjde ;D
wow Mican tak tebe sem tady fakt necekal :lol: , jinak na katodu se teprv chystam, mam v kejsu vyvrtany 2 vetraky kterejma to bude krasne prosvitat a v bocnici sou takovy ty promackly dirky pro vzduch tak tema to bude taky krasne svitit :)
....zajimavy, ze maji fsichni modrou... ;D
ja ji mam mimochodem taky, ale mam k ni jeste UVcko. V PSE mi povidali taky, ze nejni dobry je davat na jeden predradnik, ale gdyz sou paralelne zapojeny tak to jede v pohode.. 8)
Protože chtěj všichni modrou, tak snad ani jiný neobjednávaj. Já chtěl původně zelenou! Modrá ale vypadá tak vznešeně... To je jako s LEDkama. Červená/zelená/oranžová je za 30 haléřů, kdežto za modrou je třeba připlatit. Proto ten punc výjimečnosti. A pak je v tom psychologie: udělej červený podsvícení a bude to vypadat, jako že se to blbě chladí :-).
Moje rec premyslel sem nad Dudkovou katodou(myslim225penez) ale pak sem zistil ze tam je treba prevodnik taky za 225 penez:( tak sem hledal jak ten prevodnik vykoumat ale nigde nenasel:( (gdyby negdo nasel tak sem stim!)zasel sem do ELFAXU a kupil 5-3kandelovych modrych diod+5-640Ohm odporu a zapojil do 12V a nestihal sem se divit! osvetlilo to case vic nez sem cekal...a to sem nezapojil jeste ani dalsich 5 cervenych.. v dolni casti case... vysledny efekt vypada tak jako gdybych tam nacpal 2katody (modrou nahoru a cevenou dolu) veskera kabelaz,15 diod(cervene+modre),odpory vyslo to na cca 250KC,- coz je oproti 500,- docela rozdil... nerikam ze katody sou spatne ale diody sou levnejsi...Citace:
Původně odeslal Pavel Zbranek
PS: DUDKOVY mrize (biohazard) RULEZZ:)
JA8K1: Presne moje řeč.
Můžete doporučit barvu osvětlení v případě, že základní deska a grafika, které jsou vidět nejvíc jsou červené? Jinak IDE kabely kulaté černé a pak nic výraznýho dalšího. Case jsem nestříkal a je bežný šedý. Plexi je skoro přes celou bočnici.
Díky
pokdu to kupujes takhle draze tak pak jo .. me to vislo na 350 komplyyto ..Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
katoda rulezzz
diody suxc
no nevim.. kdyz das modrou tak to budes mit reosicku do fialova ..a le vem ze ty katody ti top presviti at to ma jakoukoliv barvu .. s touhle kombinaci vypada docela hezky zelena .. no nevim .. me se zase nejvic libi modra ;)Citace:
Původně odeslal Jedla
Ako sa studena katoda zapaja.? Ide predradnik na 220V alebo sa zapoji na proud compu????
na 220 ??? :oCitace:
Původně odeslal Platon
na 12V!!
tam jde hlavne o to traficko .. ktery je na tom predradniku ..
Jo, modrá je klasika, ale čiré červené LED svítí jako blbé. (stačí jich do CASE pár a pak to tam vypadá jako v pekle.
Pavel !!!!!!!
sundej vetrak z procaku a pak uvidis jak tovypada v pekle :lol:Citace:
Původně odeslal Pavel Zbranek
Pocket: To radeji zkoušet nebudu ale dobrý nápad.
pokud někdo chce budič na katodu tak něco bylo na www.belza.cz
Hmmmmm... pěkné ty chytráku, ale kde mám ještě podle tebe sehnat to trafo ???????????????
Ještě řekni že mi to namotáš !!!!
Pavel !!!!!!!!
to už si musíš poradit sám :lol: :lol:
na to se vykaslete tech 150 korun neni zase tolik za celej rpedradnik :wink:Citace:
Původně odeslal eRTY
Katody Rulez :)
Ja mam zelenou + UV. A nejlepsi je stejne ta UV, mam par veci nasmrdlanejch UV lakem (Kulaty ide kabely, okraje karet) a je to zuuuzo 8)