Zdravim, nema nekdo zmakle nastaveni mem v atitoolu ??? Ktere polozky sou nejvic poznat atd... Je tam toho moc a nechci vsechno postupne zkouset.
Printable View
Zdravim, nema nekdo zmakle nastaveni mem v atitoolu ??? Ktere polozky sou nejvic poznat atd... Je tam toho moc a nechci vsechno postupne zkouset.
ja som tam prehadzoval neake mem latency na pomalsie a 3.3 ramky som dostal na 335MHz co je celkom slusne :wink:
nikdo vic ??? zadne rady, zkusenosti ???
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=59806
Problem je v tom, ze "optimalne" hodnoty sa budu lisit od karty ku karte... a stravit hodiny testovania aby clovek ziskal 1-2% vykonu naviac asi nikomu zato nestoji.
tak sem si pohral s tema hodnotama a z 3060bodu v 3DMarku03 pri normalnim nastaveni sem vyzdimal na max 3321 to je pekny rozdil, cca 10% vykonu navic, parada :lol:
No, to uz je vcelku slusne. Tolko by som naozaj neocakaval... asi v tom Tvojom pripade bolo to default nastavenie prilis konzervativne. Skusal si tighter timings alebo si zvolnil timings a taktoval vyssie?
ani nevim, moc se v tech polozkach nevyznam, proste sem kazdou z nich snizoval a pokud se hned rozpadl obraz tak sem ji vratil, nastesti to fungovalo tak ze kdyz se obraz nerozjel hned tak to bylo v poho, nakonec sem dal artifakt test, 3d marky a obraz v poradku + 10% vykonu navic, cekal sem, ze to bude trvat dyl, ale slo to nadherne, za hodinku sem byl hotov 8-) jeste porad si myslis ze to prd pomuze ???
1. Hovorim, ze som jemne prekvapeny.
2. 3DMark nie je vsetko.
3. Za hodinu asi tazko otestujes, ci to je naozaj stabilne.
4. Zvysoval si rozne timings a pri rovnakom takte mas narast vykonu? To je trochu kontraintuitivne.
jasne ze sem postupne snizoval timings, preklep :oops: Co se tyce stability tak to brzo zjistim, a proto v ramci testovani jdu parit 8-)
jediny problem je, ze atitool nastaveni toho casovani asi neuklada do zadneho profilu, takze to po kazdem restartu musim doplnovat znovu a znovu, nevite co s tim ????
ok uz sem to vypatral :oops:
Nemozes sem dat tie hodnoty? Mam Sapphire 9550 so Samsungami 4ns, ale viac ako 256 MHz nedam.
Vypisu to teda pod sebe jak to mam nastaveno v tom atitoolu
TRCDRD 3
TRCDWR 1
TRP 3
TRAS 7
TRRD 1
TR2W +2
TWR 3
TW2R 1
TW2R SAME BANK - Use TWR Rule
TR2R 1
REFRESH RATE 48
TRFC 13
TRD 1
WR LATENCY 1.5
CAS LATENCY 3
CMD LATENCY 0
STR LATENCY - WR LATENCY + 0.5
RBM POSITION A +3
ERST POSITION A -1
QSREC POSITION A -1
RBM POSITION B +3
ERST POSITION B -1
QSREC POSITION B -1
to je imho na 4ns (250mhz) odpovidajiciCitace:
Původně odeslal Comby
Neviete nikto nejake cool nastavenia pre R9800 PRO?
Nemenia sa tie nastavenia pri flashnuti biosu?
sak si to zjisti pomoci toho rabitu, jestli tam mas jine hodnoty nez u default biosu, co sem se dival tak ja sem mel stejneCitace:
Původně odeslal SurrendeR
Nezkoušel si někdo pohrávat s timings na 9500 nonPro od sapphiru? :wink:
tak co je to stabilne? mam sapphira 9550 128/128,400/470 4ns samsung, ale pri 500 na pamatiach to uz blbne a mam tam aj hlinikove pasivy.Citace:
Původně odeslal Raad3k
je ta zmena casovania ok?