:-o
http://sweb.cz/GlendaSweb/Prod%C3%A1m/K%C5%A1anda.JPG
:eek:
Printable View
To je zcela normalni ;)
Je to AFAIK kvuli tomu aby fungoval "Cable select".
a bez toho to nefunguje ???
co na tom kabelu vidite? :oops:
Tu "černou" čárku na kabelech :idea:Citace:
Původně odeslal monsoon
no to jsem myslel, ale nebylo mi jasne, co by s tim mohla mit spolecneho mys. to vypada jen jak nabarvene fixou.
Glenda zřejmě myslela že to překousla myš :idea:Citace:
Původně odeslal monsoon
oni mysleli živou myš :wink: :DCitace:
Původně odeslal monsoon
:roll: Jenže ona je tam fakt dírka.... :!:Citace:
Původně odeslal herma
to je úplně novej kabel? možná výrobní vada...Citace:
Původně odeslal Glenda
Jj, úplně novej a disk na ňom blbne..., tak si to hlídejte...Citace:
Původně odeslal Likedi
Je mi jasne ze zivou mys :lol:
Stejne mi nebylo jasne proc by zrovna mys delala carku.... imho podle toho obrazku neni poznat ze je tam dira.
no ja uz videl hodne kabelu a na kazdym je tenhle vodic prerusenej :D tak nevim ;)
Taky bych rek ze uz jsem nejakej kabel videl, ale ani na jednom to nebylo, schvalne jsem ted kouknul do kompu, mam tam ted 3x IDE kabel a ani na jednom to neni. ???
Fakt ?Citace:
Původně odeslal admix
Tak to já ještě neviděla žádnej...
http://sweb.cz/GlendaSweb/Prod%C3%A1...s%20dirkou.JPG
taky kabel som mal uz asi k stvrtine novych zakladnych dosiek. Myslim, ze ASUS take dodava vzdy....
Ale pre istotu som ich vsetky vymenil.
Co furt vymyslite?
Proste, kdyz mate nastaveny disk na CS, tak prave tim pinem se urcuje zda je disk Master/Slave.
Pokud neni pin prerusen=Slave=konektor uprostred kabelu
Pokud je pin prerusen=Master=konektor na konci kabelu
Na 40-zilovem kablu to je myslim naopak, ze neprerusen=Master=uprostred a vice versa.
jj. To je totalne normalne aj ja som taky kabel dostal k Abtit BE6 v 1999
Blbá otázka, ale byl modrý konektor zapojen do desky? Při jiném zapojení (do disku nebo mechanik) se nevylučují psí kusy...Citace:
Původně odeslal Glenda
Jinak já takhle upravený kabel ještě neviděl, zatím všechny 80žíly jsou plné (třeba toho přerušení může být dosaženo jinak)...
EDIT - přeformulováno
Modrej vždy do desky :idea:
To samozřejmě, proto jsem se ptal, zda to měla tak zapojené. Při jiném zapojení to právě dělá psí kusy... To je můj zlozvyk psát nejednoznačně.Citace:
Původně odeslal XPM
Stalo se toto : Dost jsme popíjeli se zákazníky, kterým jsem postavila jeden kancl pc, a kopírovaly se naň data z jednoho jejich starého pc.Citace:
Původně odeslal peta303
To se naštěstí podařilo..., pak jsem z něho vyndala jejich hdd seagate 6gb
a připojila k sobě na Asus A8V do raidu, abych z něho ty data ještě zazálohovala na dvd.
Jenže se právě stalo to, že na této kšandě, zřejmě asi omylem právě zapojené obráceně.., se ten hdd smazal celý sám. ???
4x fat32 partišny zmizely nenávratně pryč. :?
:arrow: Takže asi na toto pozor. :!:
Tuto kšandu ale už projistotu nebudu používat ani zapojenou správně...
;D
Problém by som videl skôr v tom raid-e... IMHO si spáchala nejaký omyl pri konfigurácii systému (dala si ten disk pridať k existujúcim diskom do diskového poľa alebo vytvoriť nové diskové pole ??? )Citace:
Původně odeslal Glenda
Myslím, že :|
jsem ho připojila na IDE Mode...
Už jsem si takto kopírovala data z jiných disků...,
a nikdy se mi toto nestalo.
Přesnou příčinu smazání ale fakt nevím..
:?
nechci te podcenovat, ale to vis to popijeni... :DCitace:
Původně odeslal Glenda