-
Win 98 - překvápko ???
Svojemu známému jsem dneska čistil systém, chyběly mu tam knihovny, měl to zapráskaný nesmyslama typu Quick Time, Real Player atp.
Navíc tam měl AVG 6, který jsem nahradil Avastem a AVG6 standartně odinstaloval, dokonce i nějaké ty registry od něho jsem zrušil ručně.
Klasika, by se řeklo. :wink:
Po instalaci Avastu a restartu Widle při bootu napsali hlášku cosi o chybě, a že vše automaticky obnovily ze zálohy. ???
Widle 98 mají zálohu ???
Fakt že jo, na disku System Volume Information. Připadal jsem si jak v Xp.
Jak na sviňu to obnovilo i ty vepřoviny, který jsem pracně rušil hodinu předtím.
Pomohla až titěrná důkladná čistka registru.
Ale nastavení služby zálohy systému či obnovy dat, to jsem teda nenašel :roll:
-
jj, taky se mi to uz nekolikrat stalo, vypada to, ze nektere verze (u jedne beta verze si vzpominam, ze to umela urcite) to umely, ale jak moc to bylo pristupne to fakt netusim.
Jo, a k tomu avastu:
asi jsem uchylnej, ale osvedcila se mi utilitka od mrkvosoftu, jmenuje se to RegClean. pouzival jsem ji na systemech W95/98/98SE/2000/XP a vsude chodila jak ma. odstrani vsechny nepotrebne klice z registru, tj. takovej ten svincik, co tam nechaji ruzne programky. nekolikrat take pri prechodu z AVG na Avasta a vzdy v pohode.
-
Nemel si v tech winech nejaky neoficialni service pack?
Jinak co ja vim, tak Win98 maji zalohu registru, uz jsem se s tim nekolikrat setkal. Ale o 'system volume information' nic nevim.
-
-
mi se to taky stalo. po odinstalování AVG6 kolaps systému.... ale bohužel žádná obnova nefungovala...jen reinstal woken :-(
-
Citace:
Původně odeslal dexterav
a nie je to winme :?
Je to Win98- klasik :wink:
Zrovna dneska sem u toho známého ještě musel být, že mu nejede pošta v Outlooku Express.
Má telefonní připojení (smutnej drát) přes quick.cz.
Připojení probíhá normálně, internet jede, ale outlook dělá chyby a nechce aktualizovat poštu.
že bych to s tou čistkou přehnal ???
Nedá se to někde znova stáhnout, ty instalačky na připojení přes quick?
Dík.
-
Dneska ti stačí pro připojení přes modem 3 věci - telefonní číslo, už. jméno a heslo.
Takže tam to asi nebude. Zkusit spíš přeinstalovat IE+OE.
Mě osobně přestal OE jednoho krásnýho dne stahovat poštu....dobrej důvod pro změnu :-)
-
Tak jsem znameho potkal a vse se spravilo, udajne samo.
Po nejakem case prijel jeho synator, nakopli to, pripojil se jim Outlook jako driv, a registrace Avastu nahle zafungovala.
Tak byla asi v case nejaka mys, ktera brnkala za dratky, kdyz jsem u toho cumakoval ja asi 2 hodiny a nic ???