Teplota Sempron 2400+ vs XP 2600+
Takze pri Semprone 2400+ som mal v idle teplotu 34C, pri zatazi okolo 40C, teraz som skusal XP 2600+ na 133*12,5 a aj na defaulte 166*12,5 a stale je idle teplota 52C! Nechapem, ved maju to iste jadro, a ked idu obidva na rovn. frekvencii a pricom Sempron ma jadro na 1.6V a XP na 1.65V.... dotykom pasivy boli priblizne rovnako horuce, samozrejme na obidvoch bolo rovnako vela pasty a pasivy boli rovnako nasadene, teploty merane v BIOSe, SpeedFane a Evereste... zeby maticna ukazovala blbosti?
Re: Teplota Sempron 2400+ vs XP 2600+
Citace:
Původně odeslal Orcus
Takze pri Semprone 2400+ som mal v idle teplotu 34C, pri zatazi okolo 40C, teraz som skusal XP 2600+ na 133*12,5 a aj na defaulte 166*12,5 a stale je idle teplota 52C! Nechapem, ved maju to iste jadro, a ked idu obidva na rovn. frekvencii a pricom Sempron ma jadro na 1.6V a XP na 1.65V.... dotykom pasivy boli priblizne rovnako horuce, samozrejme na obidvoch bolo rovnako vela pasty a pasivy boli rovnako nasadene, teploty merane v BIOSe, SpeedFane a Evereste... zeby maticna ukazovala blbosti?
co sa cudujes ved sempron je novsi, tak hadam uz by sa patrilo aby nieco bolo vylepsene, a tebe sa rozdiel so shitnym chladicom zda maly 1,6v a 1,65v tak o tom nepochybuj, ze kym nemas kvalitny chladic tak tam ma byt rozdiel viditelny.
A naozaj ten Sempron je teda chladnejsi s tou voltazou a s tymi frekvenciami, ako to Xp 2600+ aj ked ho das na 12,5x133 cize aj ked je 2600+ podtaktovana na uroven frekvencie semprona, skus dat tomu xp2600+ 1,6v voltaz a porovnaj potom , ale aj tak je ten sempron novsi a menej vyzaruje teplo, co je super ;D
oficialne aj nie vsetky Xpcka a ich revizie vyzaruju rovnako teplo, to je stara znama vec, kazda revizia piekla bud o nieco viac alebo menej, a aj kazda seria bola ina, takze aj tam by som videl dovod
Ono kym mas 52 stupnov na tom Xp 2600+ aj podtaktovanom pri idle, tak podla AMD to splna ich predstavy to jest od-do stupnov, stale je to v norme 8-)
Re: Teplota Sempron 2400+ vs XP 2600+
Citace:
Původně odeslal Orcus
jeste jsem nevidel dva prociky, ktery by se stejne hraly, ikdyz byly na stejne frekvenci. Je to proste kus od kusu. Muzes si to doma zkusit. Pujc si od kamose stejnej CPU a ponech vse ostatni stejne. Sam uvidis.