http://www.sun.com/software/solaris/
Uz to prislo ... Solaris 10 je open
Po registracii sa da hned stahovat.
Sice neviem na co mi to bude, ale uz stahujem ;D
Printable View
http://www.sun.com/software/solaris/
Uz to prislo ... Solaris 10 je open
Po registracii sa da hned stahovat.
Sice neviem na co mi to bude, ale uz stahujem ;D
Enjoy, me se nepovedl Solaris 9 ani nainstalovat. Rozpoznal muj disk jako 60GB a nechtel jsem dale riskovat co me s nim udela, kdyz partisna pro nej byla pripravena na konci disku za temi 60-ti GB...
no tohle mne mate... pred Vanocama jsem si stahle Solaris 10 pro x86 a tehdy rikali, ze je to akce jenom do konce ledna. Pak to bude nejak placeny nebo omezeny. Takze to vypada, ze uz je to opravdu free nebo je to nejaka jina verze 8-)
Zatim jsem to neinstaloval, dam si to do vmwaru, aby to nic neznicilo. Ale chce to nejakych 10GB, coz je teda dost...
Ne Sun ho dava do obehu, protoze k nemu chce za penize poskytovat podporu a chce, aby prilakal nove uzivatele, protoze Sun ma financni problemy...
Solaris je fajn, jen je trosku problem s podporou HW...
mne se to na zadnou home masinu zatim nepodarilo nainstalovat.
Na strankach Sunu je nejaky compatibility list i pro x86 a co jsem se dival, je tam docela dost veci (z pohledu Intelaka). Jinak ale lidi rikaji, ze na desktop je to docela pomale; holt pro x86 je lip optimalizovany Linux.
Jj, to kazdopadne, ale vykon serverovych aplikaci je tam velmi zajimavy.
Mne se napr. nepodarilo onehda pod Solaris 8 9/03 rozchodit intelskou sitovku.. naprosto generic. :roll:
Proto na vykonej server x86 by se melo davat FreeBSD ;o)
Neprud tady furt s FreeBSD, my tady v praci dostali zakazku od Novellu na platformach Solaris, Linux, Netware a Windows; FreeBSD nikdo moc z velkych firem nepodporuje...Citace:
Původně odeslal lukasp
To je jasny, proto FBSD podporuje vic ABI najednou...
Co ma FBSD lepsie ako klasicky linux ?Citace:
Původně odeslal lukasp
Mno je "čistší", řikejte si jak chcete, ale ja sem mel linux půl roku a přešel sem k FBSD(5,3) a má jednu skvělou výhodu, když něco chci kompilovat, tak to zkompiluju, kdyz je to moc velky a tolik času nemam, stahnu balik ;o), prostě jak kdo chce, a to je nesmírná výhoda, např. oproti Gentoo...
cistejsi ? com myslel ze linux je preto linux ze je taky aky si ho spravis nie ? alebo si to cistejsi myslel inac ? ako ??Citace:
Původně odeslal lukasp
pokial ide o kompilaciu tak neviem o nicom co by napr. v gentoo branilo aby si pouzival rpm alebo deb pokial "nestihas" kompilovat :-)
me proste stvalo, že ma bordel v konfigurakach a tak sem od masy zvane Linux utekl... nic vic nic min (a ted sem nad miru spokojen)
tu nezostava niec ine len zopakovat... ako si to spravis tak to mas :-)Citace:
Původně odeslal lukasp
ja som si doteraz nevsimol ze by som mal nejaky problem s kofigurakmi :-)
2ALL: vase namitky na muj nazor muzete vyjadrit ve vlaknu "Vyhody FreeBSD oproti linuxu..."