Nejak se mi nedari deklarace vicerozmerneho dynamickeho pole pomoci operatoru new. Nevite jak na to? :)
Printable View
Nejak se mi nedari deklarace vicerozmerneho dynamickeho pole pomoci operatoru new. Nevite jak na to? :)
vícerozměrné dynamické pole jako takové v c++ není...zkus tohle:
int **pole;
pole = new int*[rozmer1];
for( int x = 0; x < rozmer1; x++ )
pole[x] = new int[rozmer2];
myslím, že by to mohle fungovat :)
Funguje to, dik moc ;)
A proc nepouzit StringList, nebo ArrayList? (podle toho, jaky C++ mas)
STL je sice dobra vec, ale zkusenost me naucila, ze neni nutne to prehanet. Pro podobne jednoduche ucely je mnohem prehlednejsi pouzivat to vyse zminene reseni. Je pravda, ze mi to ale taky trochu vadi.Citace:
Původně odeslal howard
O co jde? Nic takového neznám ;) Tyhle typy určitě nepatří do standartního ISO C++ ...Citace:
Původně odeslal howard
Jde o STL (Standard Template Library), ktera je opravdu soucasti ISO C++.Citace:
Původně odeslal Anduril
Obsahuje casto pouzivane programatorske konstrukce a obcas muze programovani velmi usnadnit.
Vím co je STL ale nezdá se mi, že by jeho součástí bylo něco jako ArrayList nebo StringList... vector, map a podobně...to jo, ale o ArrayListu jsem v STL neslyšel ??? Už taky to pojmenování moc nesedí do stl....
Sablon v STL je docela hodne a vsechny take neznam. Ja mlcky predpokladal, ze je to soucast STL, i kdyz jak si ted uvedomuju ten styl pojmenovani opravdu moc nesedi! IMHO neni to nejake borlandske rozsireni, alespon me to pojmenovani na borland sedi.Citace:
Původně odeslal Anduril
Řekl bych že do STL to určitě nepatří - díval jsem se a nic takového tam nemám, google taky nic v souvislosti s STL nenašel....tohle pojmenování a styl sedí tak pro Javu a C#, kde se ArrayList skutečně vyskytuje :) Pro C++ je ten název špatný... ;)Citace:
Původně odeslal hpcpg
No ja nevim, jaky mas c++, STL neznam. Arraylisty jsou v Jave a C#, StringList zase v Bornald C++, ve kterem programuju. Jsem presvedcen o tom, ze v tvem c++ bude neco podobneho.
No tak se to vyjasnilo :) ArrayList v C++ není, StringList taky ne. Do STL to nepatří. V STL je vector ;) Takže je to rozšíření od Borlandu a s čistým C++ to nemá co dělat...Citace:
Původně odeslal howard
Kdyz uz se o tom bavite, letmo jsem narazil na ArrayList a Collection v Jave a prace s nimi me pripadla ponekud neohrabana, posouvat se pres iteratory, next a pretypovavani nextu apod. Delal jsem neco spatne nebo je to tim, ze me klasicke pole a pointery pripadnou prehlednejsi?
Preto prichadza "Tiger" ;D:Kód:Collection<String> someStrings = ...;
for (String aString : someStrings) {
...
}
No klidně jsi mohl použít metodu ArrayList.get(index), která ti vrátí objekt v listu podle daného indexu... Jinak pole v Javě normálně je :)Citace:
Původně odeslal Lopan
Citace:
Původně odeslal Anduril
Musel jsem pouzit kolekce...
Hmmm, to jsem mohl, kdybych to vedel :), delal jsem v Jave poprve a tak nejak jsem zistal pocit, ze pokud clovek nezna tisice funkci (metod), tak si neskrtne, kazda i malickost patri pod nejaky objekt do nejake metody. Zase na druhou stranu, pokud clovek Javu ovlada, tak udela cokoliv, ale ta rychlost a naroky na pamet jsou desive...