Je to normalni jev nebo priznak choroby? ???
Printable View
Je to normalni jev nebo priznak choroby? ???
Jak často ti to cvaká ? mě to cvaklo tak 3x denně,ale jede to pořád,dělá to tak více jak rok (teď ho má kolega a zatím mi ho neomlátil o hlavu) :)Citace:
Původně odeslal Sam Hawkens
Ta frekvence je ruzna, prumer asi 1x za pul hodiny. Spatne sektory se neobjevuji, jako by to normalne fungovalo... ale mi to moc normalni nepripada :|
Mne ked moj stary WD disk takto zacal cvakat, nasiel som na nom zle sektory. Ale niejako to neprestalo cvakat ani po scandisku, tak prisiel na rad low-level format a cvakanie prestalo!
No, co je cvakani u starych disku, oznacujici neprijemnosti, vim. Toto je nejake jine, je to vzdy takovy dvojcvak... tedka to dela pomerne casteji :?
Takhle me cvakal stary WD400AB a bylo to jako by se sam vypinal a znovu zapinal, tak jsem ho radsi vyreklamoval.
Taky mi Western cvakal (tusim ze to byl nejaky WD-31000 10GB). Cvaklo to, a pak bylo slyset jako by se znovu roztacel...radsi jsem ho zacal pouzivat na mene dulezite veci a udelal jsem dobre, zacaly se obevovat vadne sektory a posleze umrel uplne.
Zrovna jsem o tom disku uvazoval ... ale kdyz cvaka ... tak to nic :(
Tak tohle mi dělá můj IBM. ??? ??? ???
Koukám, že cvakání dělají všechny značky disků mě to dělá Seagate U-něco 20Gb, jednou jsem ho reklamoval, tak mi polsali jinýho, ale ten to po roce začal dělat taky, no a to už mi záruka vypršela :( takže teď se bojim aby nekleknul. Systém na něm radši nemám ;D
pokud je to nejakej novej (120gxp nebo 180gxp), tak je to normalni....pry "rekalibrace hlav pro prizpusobeni se okolni teplote"...Citace:
Původně odeslal valmet
taky mi cvaka 80JB ale rozhodne to neni jako by se vypinala. spis neco jak kdyz stary disky zapisujou. proste to z niceho nic zacne delat bordel. udela cvak cvak. a zas je klid, za 5 minut treba znova. ale zda se mi ze tedka to zase prestava...tak nevim, zatim to reklamovat nebudu, ale zalohuju 2x casteji :)
Mne obcas cvakne ten WD 8.4GB (mozno raz za mesiac alebo este menej). Robi to od zaciatku (1999) a stale mu nic nie je.
Mne to dela presne taky tak.....
docela mne to stve...
BarracudaIV byla neslysitelna....
Spis mi to vadi z toho pohledu ,ze jsem nejisty zda neodchazi
Zizi
no me to delalo taky a pak jsem zjistil ze mi odesla LSdrive ktera byla na stejny NAPAJECI (ne datovy) ksande a prerusovala napajeni disku. Pakkdyz jsem to odpojil tak to docela dlouho bezelo okej ale pak se to zase vratilo sice ne uz v tak veliky mire ale podle me je to elektronika a hlavicka "narazi".
To mě cvakunul jednou - včera. Měl jsem ho 3 hodiny, zrovna jsem dodělával instalaci, dal jsem rozbalit jeden exe soubor - najednou cvak a bylo po něm. Zkoušel jsem ho ještě znovu přeinstalovat ale bez úspěchu - instalace se sice podařila ale byla tam kupa chybnejch sektorů. Pak cvakal každou chvíli a vždycky bylo slyšet jak se znova rozjiždí. No nic, zítra ho posílám zpátky prodejci. Teď nevím jestli si mám vzít stejnej, nebo radši zvolit jinou značku
Tfujtajbl. No, chtel jsem si tohohle Westerna koupit (ty ekvilibristiky mi provadi v praci), ale dnes jsem objednal Barcu 80...