ATI 9800 Pro + ATI Silencer
Kupil som si chladic ATI Silencer 1 a nasadil som ho na ATInu. Zapol som komp vsetko v pohode. Spustil som 3D Mark 05 a cakalo ma neprijemne prekvapenie, obraz bol chybny, plny arefaktov. Tak isto HL2, RTC3. Zaujimave bolo ze NFSU2 isiel v pohode ale po restarte kompu uz ani ten (rozmazany skoro cierny obraz), potom som vypol AA a NFS2 uz ide, len sem tam ma problemi. Skusal som aj podtaktovat GPU a MEM aby sa tak nezahrievali ale nepomohlo. Este som skusil znova nasadit chladic ale nic. A to iste robi aj v druhom kompe. Kde moze byt chyba. Poskodene pamate, alebo niektory z pipeline-ov.
Re: ATI 9800 Pro + ATI Silencer
Citace:
Původně odeslal atomi
Kupil som si chladic ATI Silencer 1 a nasadil som ho na ATInu. Zapol som komp vsetko v pohode. Spustil som 3D Mark 05 a cakalo ma neprijemne prekvapenie, obraz bol chybny, plny arefaktov. Tak isto HL2, RTC3. Zaujimave bolo ze NFSU2 isiel v pohode ale po restarte kompu uz ani ten (rozmazany skoro cierny obraz), potom som vypol AA a NFS2 uz ide, len sem tam ma problemi. Skusal som aj podtaktovat GPU a MEM aby sa tak nezahrievali ale nepomohlo. Este som skusil znova nasadit chladic ale nic. A to iste robi aj v druhom kompe. Kde moze byt chyba. Poskodene pamate, alebo niektory z pipeline-ov.
.
skus nakopnut naspet original chladic, lebo tento chladic dosada tak ze asi skratuje kartu, to jest dosada aj na take miesto karty kde nema, a sposobuje skraty, alebo je moznost taka, ze sa proste statickou elektrinou pri nasadzovani chladica cirou nahodou pokazila karta :?
to ze je karta v kybly vylucis len ak pojde s povodnym chladicom, vacsinou ati Silencer 1 robi problem pri nasadzovani, napr. na MSI 9800pro sa nema instalovat vobec lebo kvoli kondenzatorom ktore su moc vysoko by sa o ne opieral(alebo neda sa dat vobec, nie som si isty) , ci tak nejako,ak si moc zrucny a mas MSi 9800pro kartu treba ten chladic na Ati Silencer najprv upravit ako napr. tu http://www.pretaktovanie.sk/modules....ticle&sid=1454
ale ono to je dost narocne(ja by som to nedokazal tiez upravit), takze je lepsie ked si s original chladicom potvrdis to ze mas funkcnu kartu, odporucam predat tento chladic a objednat Vga Silencer 3 , ktory na Sapphire 9800pro ide bez problemov, ja som na mojej MSi musel prehodit na chladic koncovku napajania z povodneho Msi chladica lebo bola sirsia ako ta na VGA Silencery3.
A nenapisal si vyrobcu svojej karty(nasadil si chladic na Atinu, vies kolko je vyrobcov kariet Ati :!: ??? ) tipujem ze mas bud Sapphire alebo MSi, ale na 99percent mas MSi
P.S. ten Vga silencer 3 sa da kupit tiez na www.pretaktovanie.sk , stoji iba 570sk s DPH maloobchodna cena , co je super, ale treba upravit pasivy ako som spravil ja a vselijako ich ponalepovat na pamete potom(tie silencery na 9800pro su dost ochudobnene, lebo nechladia aj pamete :evil: ) :wink: