Problem s rychlosti vyhlazovani fontu v OpenOffice
Na me graficke karte v notebooku (NeoMagic 256AV, 2.5MB) je veskere vykreslovani fontu v openoffice neskutecne pomale, tj. asi 7 radku textu za sekundu, pri jakekoliv cinosti - nejenom samotny editovany text ale i v menu a prekreslovani vsech dialogu. Zcela urcite jde o nejakou chybu ovladace neomagic, protoze pokud Xka pustim pres driver "vesa", tento neduh se nevyskytuje. Pokud v OpenOffice vypnu vyhlazovani fontu, rychlost je normalni. OpenOffice uspesne ignoruje nastaveni vyhlazovani fontu v X-serveru a evidetne pouziva vlastni algoritmy pro vyhlazovani fontu. Nechapu ale proc je nekompatibilni s ovladacem me graficke karty. Dale nechapu proc starsi verze (konkretne 1.1.1) timto neduhem netrpela (na druhou stranu vyhlazovani fontu je v 1.1.4 kvalitnejsi).
Zajimalo by me, zda nekdo netusite proc OpenOffice pouziva vlastni algoritmy pro vyhlazovani (a zda nelze napr. pri kompilaci podporu pro Xkovej fontconfig vynutit), co by mohlo zpusobovat nekompatibilitu s neomagic driverem nebo cokoliv co by me pomohlo s hledanim tohoto problemu na internetu.
Pouzivam gentoo-2.6.9-r1, Xfce 4.2, xorg 6.8.901, GTK+ 2.6.1-r1