-
zakladovka pro Tualatina
potreboval bych pomoct s vyberem desky, ale tezko to dam do cipsetu, jedna se o dva cipsety... budu stavet masinu s Tualatinem 1GHz.
Jedna se o Desku s i815EPT od accorpu a nebo soltek 65kv2ct s via694x, vim, ze se rika, ze intel davat jen na intelacky desky, ale ta intelacka deska neumi zvedat napeti CPU, coz mi nepripada moc OC friendly :-( ten soltek to umi, co myslite, ze bude lepsi pouzit?
-
Na tom Inteli nic nepretaktujes, ale aspon to bude poriadne fungovat...
-
no obe ty desky mam overeny ze behaj vyborne stabilne s gigovejma copperminama celerama a ten soltek mi prijde celkem stabilni a poslusna deska... a hlavne se tvari, ze umi neco pretaktovat...
-
odpovedal si si sam... :wink: Inac Soltek kedysi vyrabal fakt dobre dosky :-)
-
no otazka byla mirena spis tak, jestli rozdil mezi intel a via cipset neni tak zavratnej, ze by intelu nevadila absence nastaveni vcore... ale odpoved uz je nasnade :) , takze diky za rady a hura do solteku... snad budu mit stesti na ten procak :roll:
-
napeti natvrdo nadratujes a je to
pokud teda ten intel povoluje aspon zmenu fsb
-
:oops: Aha, sorry, mne uslo ze to je VIA. V tomto pripade by som puzil Intela, samozrejme s OC sa budes moct rozlucit
-
no softOC budu provozovat, ale stylem, ze budu mit natvrdo napeti na 1,75V a softwarove nastavovat FSB :lol:
-
sice proti mémo přesvědčení, ale dávám taky bod Solteku. Mám ho v práci v jedné mašině a (musím zaklepat na dřevo) jede zatím dokonale!
-
Ja osobne jsem mel Solteka SL65EPT+ (i815EP) s 1.3 Tulenem. Jako chodilo to, ale ta deska teda byla zapajenim a provedenim nic moc - kondiky odstavaly, spatne odmastene (bylo to videt hlavne kdyz byly vetsi plosky, ktere slouzily jako baze u tranzistoru). Uz bych si Solteka nikdy nekoupil.
-
VIA chipset nepatří k PIII žádnym pádem!
-
měl jsem toho solteka a byl jsem sním plně spokojen, prošli mi tam za tu dobu dvě CPU celer600Mhz@900 a tuleň 1,3Ghz@1.55Ghz ,jen jsem za tu dobu co jsem ji měl nezjistil jak se dá v Biosu změnit napájení .
Jinak bez problemu
-
Ja mam VIA694x na ABITu a super deska(dokonce s ISA) jen ma par ,uz asi nikdy neopravenych chyb, v BIOSu(ale to je vada vyrobce desky).
Vykonove jsou tyto posledni chipsety od VIA stejne jako 815ka. Pro utvrzeni vykonu se daji jemne doladit pres WPCREDIT.
Nadruhou stranu,nikdy jsem v rukach desku s 815 nemel :wink:
Asi bych se rozhodoval podle ceny, ale Acorp ve me nevzbuzuje duveru.
-
takze vyhral soltek na plny care, u toho accorpu je pouze a jenom autodetekce a nedovoli mi to prepnout na 133FSB, soltek se tvari zatim stable, uvidim pro testovani :idea:
-
tak tulen chodi a je lakem danej na 1,675V, ale zda se, ze trochu zlobi... udelal mi zatim jeden necekanej reset...
Mam dotaz, muzu na procaku, kterej je venku z kompu multimetrem promerit cestu z vodiveho laku? nemuzu tim CPU nejak poskodit... ???