Potřeboval bych poradit, jak mám přetaktovat Celera 900MHz, desku mám Intel D815EGEW (i815).
Zkoušel jsem to softem CpuFSB, ale šlo to jen na 950. Chtěl bych aspoň 1GHz, ale nevim, jak na to. Díky všem za radu. :-( [/b]
Printable View
Potřeboval bych poradit, jak mám přetaktovat Celera 900MHz, desku mám Intel D815EGEW (i815).
Zkoušel jsem to softem CpuFSB, ale šlo to jen na 950. Chtěl bych aspoň 1GHz, ale nevim, jak na to. Díky všem za radu. :-( [/b]
skoda, z 900vky bys mohl dostat klidne i pres 133MHz FSB (>1200MHz), nehces zkusit jednoduse s nekym changnout desku?
tim cpufsb nemuzes nastavit vic nez 105MHz FSB nebo ti to pak pada?
Myslíš, že ta deska je na ho... ??? A nevěděl bys o jinym prográmku?? Ta deska ani v cpufsb neni.
Intelovský desky nejsou na oc. Zkus to s někym changnout. Třeba to něgdo vezme. Co to dělá, když jdeš nad 950MHz? Reset kompu?
Když dám víc než 950 tak se to kousne a nepomůže ani reset, musim to vytáhnout z elektriky, ale já to dělal v tom cpufsb a tady ta deska tam neni, tak se tam vybral jinou. Jak bych moh ještě taktovat? Kromě toho softu. V biosu to nemam.
Možná budeš mít na desce nějaký jumpery a tím to půjde, ale musel by si zadrátovat proc aby si zvýšil napětí. Jinak bych se držel té první rady tu desku jednoduše vyměnit. Kdyby si ale chtěl drátovat, tak návod je na http://mujweb.cz/www/PaoloCZ/cpu-voltage.html Na desce by si měl mít nějaký možnosti, ale softmenu to rohodně nebude a jestli si to ještě nedělal, tak bych se do toho nepouštěl. Je to na tobě.
Prave, ze Intel desky nemaj nastaveni skoro zadny. Opravdu pokud chces taktovat, tak nejspis novou desku, jinak se daleko nedostanes :( . Celer 900 je na OC hodne dobrej, ja sem se dostal na 1360Mhz..