Zachrana dat oprava mbr atd.... help pls.
Nevim jak zacit, zkratka je to dost markantni problem ktery by nenastal diky lidske blbosti a diky lehkovaznosti, zkratka prosim o radu a ne o reseni toho co a jak melo byt a ze sem... atd.
Nevim ani jak vse bylo, ale alespon priblizne:
Disk Seagate 60GB rozdelen na 4part.
no vemu to vseobecne protoze by to bylo opravdu na dlouho vse rozepisovat.
Proste jsem posjkodil mbr 3 oddily ze 4 se mi podarilo zachranit, ale jeden nejdulezitejsi samozrejme ne.
Byl to tusim rozsireny oddil NTFS puvodne nejakych 6.83GB(asi), ktery byl PM8 z nouze rozsiren o asi 1.05GB ted po vsech laboracich a obnove mbr se tento oddil rozdelil na jeden primarni (tech 6.83) a unused (1.05) je samozrejme ve win necitelny, v PM8 poskozeny atd.
Jde to jeste zachranit a dat dokupy, aby byly data citelna?
Mam tam par dulezitych dat, rad bych se pokusil to opravit, ale nejsou zas tak dulezita, abych daval nejakych 5k a vice za obnovu.
Diky za vsechny cene rady.
Jeste upozornim, ze se na tom disku nachazi XPprof a udelal sem cistou instalaci na jiny oddil. Dale mam UBCD diky kteremu se podarilo zachranit ostatni oddily, ale tento uz nejsem sam schopen dat do kupy.j
Re: Zachrana dat oprava mbr atd.... help pls.
Citace:
Původně odeslal Arg
Nevim jak zacit, zkratka je to dost markantni problem ktery by nenastal diky lidske blbosti a diky lehkovaznosti, zkratka prosim o radu a ne o reseni toho co a jak melo byt a ze sem... atd.
Nevim ani jak vse bylo, ale alespon priblizne:
Disk Seagate 60GB rozdelen na 4part.
no vemu to vseobecne protoze by to bylo opravdu na dlouho vse rozepisovat.
Proste jsem posjkodil mbr 3 oddily ze 4 se mi podarilo zachranit, ale jeden nejdulezitejsi samozrejme ne.
Byl to tusim rozsireny oddil NTFS puvodne nejakych 6.83GB(asi), ktery byl PM8 z nouze rozsiren o asi 1.05GB ted po vsech laboracich a obnove mbr se tento oddil rozdelil na jeden primarni (tech 6.83) a unused (1.05) je samozrejme ve win necitelny, v PM8 poskozeny atd.
Jde to jeste zachranit a dat dokupy, aby byly data citelna?
Mam tam par dulezitych dat, rad bych se pokusil to opravit, ale nejsou zas tak dulezita, abych daval nejakych 5k a vice za obnovu.
Diky za vsechny cene rady.
Jeste upozornim, ze se na tom disku nachazi XPprof a udelal sem cistou instalaci na jiny oddil. Dale mam UBCD diky kteremu se podarilo zachranit ostatni oddily, ale tento uz nejsem sam schopen dat do kupy.j
Zkus Get data back for winnt:
http://www.runtime.org/gdb.htm
Re: Zachrana dat oprava mbr atd.... help pls.
Citace:
Původně odeslal Arg
zkratka prosim o radu a ne o reseni toho co a jak melo byt a ze sem... atd.
Citace:
Původně odeslal PetrT
Jak jsi to poskodil ? Nejakou cinnosti v PM8 ? Pokud ano, tak jsi nemel zadny takovy soft pouzit a obratit se na web/faq Symantecu...
Ne PM8 to neposkodil, poskodila to lidska blbost pri zmene BootMangeru a nasledne dalsi pokusu oprav pri teto cinosti byl pouzit jeste jeden disk, ktery bohuzel uz nemam a podilelo se na ni vic lidi nezavisle na sobe.... Zkratka jak sem psal nahore.....
Nepotrebuji rady co a jak melo byt tim mi moc nepomuzes :wink: Dik za pochopeni. :)