Nevi nekdo jak aktivovat AAM u disky Maxtor SATA 200 GB DM10. Deska MSI K7N2 chipset N-force2 400. je tam radic Promise 376 a zadna utilitka ani Ftool od IBM nezabrala. ZA odpovedi a pomoc predem dik
Printable View
Nevi nekdo jak aktivovat AAM u disky Maxtor SATA 200 GB DM10. Deska MSI K7N2 chipset N-force2 400. je tam radic Promise 376 a zadna utilitka ani Ftool od IBM nezabrala. ZA odpovedi a pomoc predem dik
Pokud myslis AAM jako automatic acoustic management. Tak ten se povoluje na disku. Pokud ti utilita disk nevidi tak si jo zapoj na primar, nebo na sekundarni radic a tam si to nastav
Utilitka me skutecne disk nenajde najde jen IDE disky a ne SATA Promise
Ale kde mam vzit dalsí radic jak pises? Ten promise je na desce
hmmm no pokud je to externi radic, tak je potom problem, pac se neprenasi ani smart. zkus vzit disk k nejakemu kamaradovi...
A u kamarada mam zapnout AAM a to pak bude fungovat u me kdyz to prebesu zpet?. Jakej chipset by mel mit aby to fungovalo? A neexistuje nejaka utilitka ktera by me to AAM zpristupnila i na moji desce
Ano, po aktivaci AAM na kamaradove PC ti zustane AAM aktivovane i na tvem PC.Citace:
Původně odeslal detanero
Jen jednou jsem zkusil prepinat AAM u disku na externim radici - melo to za nasledek poskozeni disku. Musel jsem jej stejne pripojit k cloveku, ktery ma nativni SATA a pak jeste zformatovat -> takze nedoporucuju.
Mel by jsi mit chipset, ktery ma SATU nativne v sobe, napr. KT600 a vys (spis teda 8237).
Neznam zadnou utilitu, ktera by detekovala bez problemu SATA disk na externim radici.
Jeke je teda riziko , ktyz to zapnu u kamosa ktery ma Sata primo v chipsetu? Nerozumi co by se s diskem mohlo stat.A jak se ti podarilo zapnout AAM na externim radici ?
jaky je teda spravny postup?
Riziko je vzdy nejake :wink: Jestli ma SATU v chipsetu, tak se nemas ceho bat.Citace:
Původně odeslal detanero
Co by se mohlo stat pri prepinani na externim radici (pokud ho vubec soft najde ?) Treba to, ze pak ten disk zpusobuje BSOD pri bootu XP/W2k (a v Dosu ho nevidim, Linux tu nemam a W9x taky ne) :lol:
Nepodarilo se mi to zapnout, vzdy jsem to radeji delal u kamose, ktery ma SATA nativne.
U mne se to povedlo prográmkem od Hitachi, akorát detekce SATA disků trvala nezvykle dlouho (asi 5 minut). Po tu dobu byl program jakoby zamrznutý, bylo však slyšet, že disk tiše pracuje. Měnil jsem AAM u dvou Seagatů, co mám v popisu. Ta moje deska má stejný SATA řadič Promise 376, tak by to snad mohlo pomoci.
http://www.majorgeeks.com/download3388.html
a jak si menil AAM na tom co je pre SATA ked to nepodporuje? :)
Jednou mi to zadne SATA disky nenaslo, podruhe jsem si takto poskodil data na disku. Nedoporucuju delat takove upravy na nepodporovanych radich...Citace:
Původně odeslal leo
2MadCap: dobrej dotaz :mweheh:
to MadCap a PetrT:
Mám Seagate s tímto kódem ST3120023AS. Je to založeno na Barracudě V a podporuje AAM. Ale zajímavé je, že podobnou pitomost mi tvrdila i jakási baba na Supportu Seagatu (totiž že tento disk nemá AAM - ptal jsem se jich na to e-mailem). Naštěstí jsem jí nevěřil a AAM nastavil na nejtišší mód a dost to pomohlo, protože tento disk je na rozdíl od Barracudy IV nastaven na výkon, nikoliv na ticho. Zde je link, na test RAID řadičů s tímto diskem:
http://www.xbitlabs.com/articles/sto...roundup_4.html
Píší tam toto:
(the AAM register of the drives was switched with HighPoint controller installed, because with all other controllers the utility didn’t see the drives at all). No, jak jsem psal, jde to i na tom Promise 376, jen je třeba počkat. Asi tak.
EDIT: Ten kód Seagatu SATA, který nemá AAM končí 26AS.
ak mas na barracuda 5 tak to este dava zmysel inak 7200.7 nemaju podporu AAM ;)
To MadCap:
Ano, to vím.