Potrebujem rozchodit pripojenie na net v malej domacej sieti a neviem si vybrat proxy. Mohli by ste napisat, ake proxy a preco pouzivate ? Rasd by som sa poucil na chybach druhych :-D Vopred dik za info.
P.S. : Je to na Windowsy
Printable View
Potrebujem rozchodit pripojenie na net v malej domacej sieti a neviem si vybrat proxy. Mohli by ste napisat, ake proxy a preco pouzivate ? Rasd by som sa poucil na chybach druhych :-D Vopred dik za info.
P.S. : Je to na Windowsy
kdyby si tam nedopsal to ps tak bych napsal squid :evil: :roll:
mas to jedno. win proxy, proxy+, winroute.... je jich spousta
A nechcel by si radsej pouzit sw router?? Lepsie sa konfiguruje, nez proxy. Maily si mozes priamo stahovat (neni treba uzivatelska schranka na proxy). Router je zalozeny na preklade adries (NAT) tz. pocitace za serverom su skryte za IP adresu servera. Skus WinRoute od Kerio - ale pozor je to plateny software ! :|
Dik za radu. To, ze je proxin spusta viem tiez. Preto sa pytam ;) .
2 OndreJ :
Nieco free by nebolo ?
ak chces brutalne setrit tak si kup za 300-500 sk nejaku 386,486 s 8mb ram minimalne a freesco ;) [alebo nejaku inu minidistro] a mas pokoj na furt. pripadne za 2000-3000 nejaky pentas s 32 mb ram a tam potom full distro[iptables, bandwidth management - napr. sfq, squid, postfix - vyhoda - filtrovanie emailovych a file virov, a rozne ine veci ;) - ak das vacsi chladic, tak ten pentas pojde s pasivnym chladicom, bude to tiche, stabilne, pohodove]
Používám WinRoute a pohodička, jednoduchá konfigurace, paráda.
http://www.kerio.cz
mno ja bych se onfigurace proxyny tolik nebal :)
Proxy nie je problem. Akurat s mailom a pod. sa treba trochu pohrat - napr. urobit port mapping.
P.S. Ked chses nieco stare (386/486) tak toho mam kopu - http://rainbow.host.sk/www/forsale.html
Tusim, ze pro 2-3 uzivatele je to free. A je to fakt poodstatne lepsi nez proxy.Citace:
Původně odeslal OndreJ
Nie, nieje to free ani pre 2-3 users!! Trial verzia funguje asi 30 dni a potom blokuje sietovu komunikaciu. Dalej caka na licencne cislo, alebo to odinstalujes! Podla lic. cisla sa program nastavy na povoleny pocet pripojenych pocitacov. U verzii Pro je napr. "licencia pre 5 users" urcena pre jeden server (pocitac na ktorom bezi WinRouter), plus dalsich 5 pocitacov. U verzii Lite je napr. "licencia pre 3 users" urcena pre jeden server, plus 2 pocitace (nie tri).Citace:
Tusim, ze pro 2-3 uzivatele je to free. A je to fakt poodstatne lepsi nez proxy.
Mne osobne sa mi zamluva nova verzia WinRoute 5, ktora je iba v stadiu betaverzie (da sa tiez stiahnut). Niektore funkcie sa v nej este nenachadzaju, alebo funguju podivne, ale ked to bude plna verzia, bude to urcite perfektny software!! :-)
Tak pouzivej softy jako winroute...proste neco s NAT, nebo veci jako freesco (nebo jak se to menuje ) - to je sw router , jedno-3.5" distribuce linuxu, jen tam nahodis par IPcek atd a jedes - minusem je, ze to potrebuje dalsi strojek a 2x NIC ...
nebo pouzij 3com office connect (myslim, ze maj i podporu pro nat a dhcp na lan)....