Mam pamat khx 3500 cl2, cipy ma na striedacku - raz na jednej strane, raz na druhej, je tato ramka single sided, alebo double sided? Je nejaky program ktory by mi to vedel povedat?
Printable View
Mam pamat khx 3500 cl2, cipy ma na striedacku - raz na jednej strane, raz na druhej, je tato ramka single sided, alebo double sided? Je nejaky program ktory by mi to vedel povedat?
opticky double, fyzicky nejspise single. ovsem to je potreba znat zapojeni tech cipu ( muze to byt to i ono ). zkus nahodit popis tech pametovych cipku :wink:
headspreader dole davat nebudem, ale na nalepke je:
KHX 3500/256
9905193-024.A00
1276116 - 2.6v
Vsimol som si ze aj 256mb OCZ EL cl2 maju take iste zapojenie - chipy na striedacku.
Ale nejaky program by to snad mohol vediet precitat zo SPD chipu alebo nejak inac zistit, ze ci su single alebo double sided.
Ja mam KHX3200A - tiez maju cipy na striedacku a su single sided..
ale uz si nepametam ktory soft mi to vypisal. aj co som hladal na webe, tak vsade pisali single..
projeď ji zkrze AIDU. Ta ti to vypíše.
Tak aida 3.75 mi to zistit nevedela. Sice precita info zo SPD chipu, ale ci je to zapojene ako single alebo ako double sided nevie zistit.
ta pamet by mela byt single sidedCitace:
Původně odeslal THX_Corp
rekl bych ale, ze bude single sided ( 256ka double sided by byl docela ulet ). takze bych to povazoval za fakt. a navic s tim dnes desky nemaji problem, tak co resit.
Len som chcel vediet, ci sa mi oplati radsej 4x single sided 256 alebo 2x double sided 512, kedze su tie ram single sided, tak radsej 2*512, ak by boli double, tak jednoznacne 4x 256
............... http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=1839&p=8 - ramky single vs double sided
Napriklad Aida 3.40 to umi takze pochybuju ze 3.75 by to neumela.Citace:
Původně odeslal THX_Corp
Najdi Motherboard / SPD
a hned prvni property je Module Size:
napriklad 256 MB (1 rows, 4 banks)
prave to 1 rows znamena ze je "single sided"
Jde o to jestli planujes v blizky dobe upgrade treba na 2 GB. Rekl bych ze 2x DS 512 MB ma vetsi budocnoust, dobry vykon a ta deska zda se podporuje velmi dobre i 4x DS takze bych sel cestou velkych double sided pameti.Citace:
Původně odeslal THX_Corp
THX_Corp: je tu někde na 4u i můj thread od 4x DS ramkách na i875P - je tam fest rozdíl.