Je možné namapovať zdieľaný vnorený adresár vo Win9x? napr. \\PC1\adresar\podadresar ako napr. písmeno R:
Podarí sa nám to vždy iba po úroveň \\PC1\adresar\ a ďalej nie..
Je to nejaký bug vo Win9x alebo "vlastnosť"? ako to vyriešiť?
Printable View
Je možné namapovať zdieľaný vnorený adresár vo Win9x? napr. \\PC1\adresar\podadresar ako napr. písmeno R:
Podarí sa nám to vždy iba po úroveň \\PC1\adresar\ a ďalej nie..
Je to nejaký bug vo Win9x alebo "vlastnosť"? ako to vyriešiť?
Nejspis to bude vlastnost W9x, NTcka delaj to samy.
NTčka možno áno, ale XPčka nie
net use nefunguje ?
Vo Windows 9x/ME to nejde. Ani cez "net use".
na upresnenie povodnej otazky, mapovat vo w98 nam ide, ale vzdy nam namapuje iba adresar prvej urovne a my by sme potrebovali namapovat dlhsiu cestu. V xp s tym nemame problem, namapujeme akukolvek cestu
Vsak hovorim, ze v 9x/ME to nejde... :roll:
já bych tu řešení viděl, i když asi nebude příliš elegantní...
namapuj si to do první úrovně a pak substem si namapuj ten adresář co chceš. tu původně namapovanou jednotku můžeš třeba skrýt...
jak jsem psal, není to moc elegantní, ale svůj účel by to splnilo...
To muze rovnou substem pridat plnou cestu napr. subst h: \\PC1\Users\Tomas_Jedno... aspon na NT to jde, nevim jak W9x.
bohuzial w98 nezobere v susbst-e cestu typu \\pc1\...... :-( a nevie ani substnut uz namapovany sietovy adresar (o com som sa prave presvedcil). proste sracka system..
Subst nefunguje na sietovych diskoch.
Tak si holt nasdilej primo ten adresar kterej chces a namapuj si ho.
to se mi nezdá, tak jsem to vyzkoušel a jde to...Citace:
Původně odeslal Rainbow
1) připojím síťový disk, např. \\franta\složka1 jako jednotku z:
2) substem udělám tohle subst y: z:\podsložkasložky1 a je to hotovo...
takže mám ve výsledku připojené tohle \\franta\složka1\podsložkasložky1...
nevím jak vám, ale mi to funguje...
Zjavne nemas Windows 9x/ME. Tam ten SUBST skonci s chybou "Cannot SUBST a network drive"
presne ako hovori Rainbow, problem je s mapovanim pri w98, pri vyssich systemoch to problem nerobi. a priamo nazdielat konkretnu zlozku nie je mozne z inych dovodov :|