-
Microsoft IntelliMouse
Zdarec, mam takovy mensi problem s mysi Microsoft Intellimouse 4.0.
Snazil jsem se najit navod jak rozchodit postranni tlacitka, ale nepovedlo se.
Tady je vypis z XF86Config
Section "InputDevice"
Identifier "Mouse[1]"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option "Device" "/dev/mouse"
Option "ZAxisMapping" "6 7"
Option "Buttons" "7"
Option "Emulate3Buttons" "off"
Tohle to nastaveni funguje tak ze postranni tlacitka fungujou jako Scrollovaci a kolecko je na krok zpet a vpred.
Jeste mam v /home/kebby/.kde/autostart link na soubor mouse.sh s obsahem
#!/bin/sh
xmodmap -e "pointer = 1 2 3 6 7 4 5"
imwheel -k -b 0067
Diky za kazdou radu
-
fajn, a jeste nam povez, co te trapi? nejak z toho nevidim, co vlastne potrebujes.
-
no co me trapi:
potreboval bych na kolecko dat scrollovani a na postranni tlacitka krok zpet a vpred :)
jo jeste: pouzivam suse 9.2
-
z axis mapping dej tusim 4 5, to by melo zaridit to scrolovani,
a ted uz jen strelba od boku: xmodmap -e "pointer = 1 2 3 6 7 4 5" zkus prohazet to poradi na 1 2 3 4 5 6 7, proste experimentuj, a po kazdy zmene zrestartuj xka ;) (Ctrl+Alt+Bksp)
A ZALOHUJ co menis, at si to nerozje*es ;)
-
Mam presne ten samaj mys a koleso me funguje zadnej problem postrani tlacitka nikterak nevyuzivam jenom prostredni mousebutton ten jo :)
-
no prave ze ja docela ty postranni tlacitka docela dost pouzivam, nejak jsem si na ne ve Firefoxu zvyknul a porad najizdet mysi nahorni kus obrazovky to se mi moc nechce
-
Zkus sahnout po Mouse geastures vyborna to vec je to extension do mozili a ten problem co pises ale v rozchozeni tech tlacitek by nemel byt problem zkus necim mapnout jejich kod a priradit tomu skratku myslim ze neco bylo na abc
-
Na mapovani kodu perifernich zarizeni je dobra utilita xev - vytvori okno a na terminal vypisuje XEventy, tzn. scankody klaves, tlacitka mysi apod. Pres xmodmap se to pak da jednoduse namapovat...