Ma nekdo podobnou zkusenost?
Spustim SpeedFan a po chvilce se mi resetne PC zvlastni je ze ne vzdy jen obcas cim to muze byt??
Printable View
Ma nekdo podobnou zkusenost?
Spustim SpeedFan a po chvilce se mi resetne PC zvlastni je ze ne vzdy jen obcas cim to muze byt??
Mam SpeedFan 4.20 nemuze se "hadat" s MBM 5?
může to být milionem dalích věcí...
máš dvě možnosti:
1. zrušit system a znovu jej nahodit
2. vypnout veškeré položky po startu (msconfig) a postupně je zapínat čím to může být...
Obě možnosti samozřejmě jen v případě, že nejde o problem v hardware...
Já osobně bych však speedfan odinstaloval a nechal jen MBM (nebo opačne) a poté projel PC antivirem a nástrojem na odstranění spyware :wink:
mam podezreni na hdd na raid radici nez jsem ho pripojil tak to behalo v pohodeCitace:
Původně odeslal sofokless
mam speedfan stejne jen na regulaci otacek nic jinyho
no vidíšCitace:
Původně odeslal Rutuf
zkus to bez HDD nebo bez řadiče (popř. výměna) :idea:
mozna zkusim prohazet hdd ale bez radice to nepujde je na desce :-)Citace:
Původně odeslal sofokless
tohle jsem jednou zkusil a nedoporucuju kombinovat - porafali se spolu, vytizeni systemu 100%, a nakonec to skoncilo resetemCitace:
Původně odeslal Rutuf
me vyhovuje MBM 5ka stacila by jen nejaka utilitka na regulaci otacek asi to budu muset vyresit hardwarove :-(Citace:
Původně odeslal Mymak
Ja sem mel oba dohromady a behalo to v pohode. :|Citace:
Původně odeslal Mymak
taky jsem jednu dobu zkoušel MBM, ale nějak mi k srdci nepřirostl...
teď používám speedfan a no problem...
a používat oba najednou, není to zbytečnost?
prvne sem preferoval SF, protoze dokaze zobrazovat graf, a pak sem pridal MBM (jako service), protoze jiny softy z nej umi vytahnout data a pracovat s nimi, popr. je zobrazit ... no a protoze se u me oba softy vzajemne nesnesly, graf sem musel ozelet (regulaci otacek vetraku nepotrebuju)
jeste k tomu restartu - nebylo to samo od sebe - proste najednou naskocilo 100% zatizeni CPU a nedalo se delat nic jinyho, nez restartovat
to jsem nezjistil jestli jel na 100% a restaruje se sam ja mu nepomaham :-)Citace:
Původně odeslal Mymak
U normalniho pocitace ano, jenze ja potreboval kontrolovat teplotu a kdyby vyplyvlo chlazeni, tak aby se mi vyplo PC - nemam totiz zabud. ochranu ani v CPU ani v mobo. A speedfan sem potreboval protoze mi nacital i teplotu disku, coz MBM nedelal.Citace:
Původně odeslal sAdam
Príčina je pomerne jednoduchá - MBM sa dostal do stavu, keď mu SpeedFan prevzal riadenie I2C zbernice uprostred prenosu dát. A toto už nedokázal rozdýchať: poslal do niektorého z monitorovacích čipov požiadavku na prenos dát, SpeedFan mu "ukradol" prenesené dáta a MBM potom donekonečna opakoval výzvu na čítanie (nemajú to tam dobre ošetrené, aby po X neúspešných pokusoch urobili time-out a resetli prenos).Citace:
Původně odeslal Mymak
BTW: MBM sa podobným spôsobom môže biť aj s inými monitorovacími SW, nielen zo SpeedFanom.
tak to potom jo, to mě nenapadlo... já takový problém nemám... větrák na cpu mi svítí modře a na boku case mám plexi, takže když přestane fungovat, tak to vidím :-)Citace:
Původně odeslal -- Charlie --
mam speedfan 4.20 ale nejak mi nefunguje regulace otaček. Když snižuji položku speed01 tak se otačky nemění.
nevíte čím by to mohlo být??
Toto vznika preto, ze kazdy program pristupuje kam chce a ako chce (pomocou vselijakych pofidernych driverov, ktore umoznuju pristup takmer na vsetky porty). V Linuxe sa taketo veci musia riesit ovladacom pre monitorovacie chipy v jadre a programy mozu pristupovat k HW len pomocou neho. Problem vo Windows je, ze v systeme neexistuje ziadna podpora pre SMBus/I2C zbernicu a zariadenia na nej.Citace:
Původně odeslal PeterM
To zni rozumne takze bud pouzivat jeden soft nebo testovat a testovat :-)Citace:
Původně odeslal Rainbow