Jakej je zhruba rozdíl v Quakeovi a 3Markovi na nejakym rozumnym procesoru (takze asi neco lepsiho nez Duron 1.1 :) )
Printable View
Jakej je zhruba rozdíl v Quakeovi a 3Markovi na nejakym rozumnym procesoru (takze asi neco lepsiho nez Duron 1.1 :) )
20-40% zalezi od aplikacie a od konkretneho kusu (samozrejme OC) ja bych uz bral G4 za par penizku kupis XP a mas
na tvym Duronu ten rozdil nepoznas
nn... ten rozdiel sa prejavy ihned,,,,ale v aplikaciach narochnych aj na proc ako UT03 bude vykon dost kolisat (hore..dole..hore...atd)
V 3D marku jo ;D ;DCitace:
Původně odeslal Huvi
Jo tam jo, ale snad si nechce kupovat grafiku kvuli 3dmarku?
No já si G4 kupovat nebudu - de mi to to, ze kámos si ji koupil k P3 800 a nechi aby se moc vytahoval :)
Tak tam mu bude platná :roll:Citace:
Původně odeslal Caleb
Jakej má G3Ti výkonostní strop - jaký CPU z ní dostane maximum.
2 Caleb:
1.2 - 1.3 Thuderbird
Inac v Q3 by som rozdiely fakt nehladal - ci uz mas 200FPS alebo 300FPS je to uplne jedno
Myslim, ze ted ste ne tom stejne-on mozna hur ve hrachCitace:
Původně odeslal Caleb
Tady mám porovnání,kdysi když jsem ještě měl GF3Ti a GF4Ti,tohle je na XP1600+ deska byla MSI K7 Pro 266
http://mujweb.cz/www/psx02/gf3tivsgf4.GIF (zkopírovat text, neklikat přímo).
Ja bych rekl, ze ta GF3 Ti200 ma strop nekde kolem 1600 MHz (pokud je OClocknuta zhruba na uroven Ti500). Takze myslim, ze idealni je k ni XP 1700+ (neOC).
myslim ze ta krivka bude stupat do nekonecna skrze proc ale v zavislosti od aplikacie ak DX8 moze to byt kludne aj 2GHz P4 mozno aj viac, ten ohyb kde zacne stupat LEN od procu je dost rozmazany a dost zavisly na to ci je to narocne na fillrate, bumpmaping, multitext a podobne. Pre G4 je to pre niektore typy DX8.1 aplikacia nad 4GHz P4 tak sa v tom vyznajte, ze..Citace:
Původně odeslal Caleb
K tomu vykonostnemu stropu GF3 Ti ...je pekny clanok na
www.tomshardware.com
Je tam porovnanie kariet so slabsim a silnejsim CPU
tak asi 1700+
No ono zalezi cemu rikate strop,ja mam neco pres 9500 V 3Dmarku 2001SE a takt 1710MHz a to tu GF3Ti200 ani moc nedusim jako nekteri na 260/580 kdyz je dobry kousek.Pokud se to dobre vyladi a jsou na to ty spravne komponenty tak GF3Ti200 bez nejakeho extremniho chlazeni (vodnik a pod.) je schopna vytahnout 10 000 mozna i 10500 pokud by se to vzalo od podlahy tak se GF3Ti200 v pretaktovanem modu
vyrovna ci predci GF4Ti4200 na o par desitek MHz slabsim CPU,ale to uz je extrem.Proste dobre taktla GF3Ti200 je o par procent(5-10) pozadu,ale zadna hruza,zvlaste pokud nemate vic jak 1600-1700MHz Xpcko.
PS:Ano jak bylo receno dost zalezi na aplikaci(hre).
Tak to asi ne mel sem Thunderbirda 1@ 1,5Ghz a ted ma to dole a rozdil tam porad jeste je gdyby mely "strop" tak se to nepohne ani o píd videl sem zivorit durona 1,3 na TNT 2M64 a rozdil od rurona 750 byl +5% ...cemuz rikam stropCitace:
Původně odeslal Deviant
2 -Ja8k1-:
Strop je silne diskutabilne slovo - je vela hier,ktore silno zavisia od CPU - Dungeon Siege alebo Commanche 4 .
Keby si v nich vyskusal silnejsie CPU - vzdy by vykon narastal ...
Ja som to myslel tak ze GF3 Ti sa hodi skor k Athlonom TB ...
K Athlonom XP sa viacej hodi GF4 Ti alebo este novsia karta ....
...pokud chceš porovnávat tyhle karty, tak bud obě taktlé, nebo netaktlé..jinak to postrádá smysl :wink:Citace:
Původně odeslal Aldapo
Citace:
Původně odeslal Over
Smysl to nepostrada,porad vetsina beznych uzivatelu netakuje sve karty a tudiz se moje GF3Ti200 druhdy vyrovna GF4Ti4200 v nenataktovane podobe s o neco horsim CPU(1300-1500MHz hlavne pokud je jen na 133MHz bus a SDR).Obecne mas sice pravdu ze je objektivni porovnavat moznosti karet za stejnych podminek,ale v praxi stejne bezny uzivatel netaktuje ci taktuje jen malo,popripade to jen vyzkousi a z obav aby to neuskvaril to radsi necha a takovych je hodne ne-li velka vetsina.Tudiz nemam rad,kdyz mi nejaka Lama rekne ze GF4Ti4200 je rychlejsi nezli moje GF3Ti200 a jeste kevsemu tu GF4 dusi na 1400TB s SDRamy.
Pocitej s tim, ze nataktovat se da i Ti 4200. Pak zustane GF 3 pozadu. Ale je pravda, ze to neni o moc (souhlasim s 10 procenty, pokud se porovnava Ti500 a Ti4200 netaktene).
Já mám GF3 Ti200 od Inno3D nataktované 220/440 (zatím s původním chlazením, ale dám tam něco lepšího a nataktím to snad víc) na XPčku 1600+ @ 1680MHz, v 3D Marku 2001SE dostanu kolem 8000 bodů. Kámošovi jsem stvěl počítač s XP1800+ a MSI GF4 Ti4200 64MB - bez taktování CPU i grafiky 3D Mark vyplivnul 10500 bodů. Kdybych si s tím trochu pohrál, asi by nebyl problém jít na 12000 i výš... Takže ta GF4 je podle mě tak o 50% rychlejší co se týče 3D Marku. Jestli ten výkon využije nějaká reálná aplikace je otázkou, tam podle mě bude nárůst výkonu tak 20-30% s tím, že GF4 Ti4200 se dá bez problémů nataktovat na frekvence Ti4600 a to je pak taky o něčem jiném. Na svou GF3 si ale nestěžuju, málokterá hra se mi seká, navíc to dlouhou dobu byla jedna z nejlepších karet co se týče poměru cena/výkon.
To Viper:
Nerad te zklamu,ale o Innu GF3Ti200 tu nekoluji zrovna moc povzbudive zpravy,ta pamet co tam vetsinou sekali stezi prekroci 490MHz,spis tak 460-470MHz .Takze hlavne proto mas cca o 1500 bodiku min nezli ja.Jinak preji hodne stesti s taktovanim,me se po uprave GPU o masivni chladic nezvedla frekvence ani o pid,takze spis je to kus od kusu.
zaleží na penezích...ale měli by ted zlevnovat