Otevřel jsem 16 pipelines, ale ve Windowsu mi to dělá na obrazovce chyby. Jsou tam nějaké kostky. Nevím čím to je. Jak se mám toho zbavit?
Printable View
Otevřel jsem 16 pipelines, ale ve Windowsu mi to dělá na obrazovce chyby. Jsou tam nějaké kostky. Nevím čím to je. Jak se mám toho zbavit?
No, nie sme tu vsetci jasnovidci, takze:
1. Co je to presne za kartu?
2. Akym postupom si previedol ten mod?
3. Ako vyzera zvysok systemu?
... atd.
Je to Sapphire X800 Pro VIVO. Zkoušel jsem to flashnout přes flashrom i gigabyte a u obou se mi to povedlo. Ověřil jsem si to v ATI Tool. Jede mi to na frekvencích pro XT Platinum Edition (520/560). Jenom mi to nějak divně zobrazuje.
Tak potom bohuzial... s tym sa vela robit neda, mozno skusit podtaktovat (neviem aky maju vyznam XT PE clocks, ked Ti to hadze artefakty). Tie "kosticky" to robi len v 3D aplikaciach?
Ty kostky mi to udělá už při spouštění Windowsu. Pokud ale vrátím Bios na X800 Pro, tak mi to přestane dělat, ale vrátí se mi nastavení na 12 pipelines.
Opakujem - skusit podtaktovat... ak nepomoze, tak sa treba s tym "XT PE" rozlucit.
Mohl bys mi poslat podrobný postup, jak to mam flashnout. Zkusím to udělat znovu. Třeba jsem něco vynechal. Dík. Budu rád jestli to pomůže.
Když to podtaktuju, tak to nepojede hůře než klasická X800 Pro?
Ale tam sa neda principalne nic skazit... pokial si to dostal do toho stadia, ze sa Ti podarilo odomknut ten dodatocny pixel pipeline quad, tak si to spravil spravne. Postupy su vo FAQu. To najjednoduchsie co mozes spravit teraz je skusit to podtaktovavat a pozorovat. To sa predsa da otestovat za par minut.Citace:
Původně odeslal Paskal
Zavisi samozrejme natom, ako velmi to podtaktujes, ze...Citace:
Původně odeslal Paskal
Pokud jsem dal snížení frekvence v ATITool, tak to snižovalo na minimum a potom zatuhl celý počítač. Flashnul jsem to znovu podle FAQ, ale dělalo mi to stejnou chybu. Tak jsem tam vrátil originální bios a už zůstalo otevřených 16 pipelines. Při zpuštění počítače mi to dělá ty stejné chyby. Tak nevím, co mám udělat. Jde to flashnout zpátky na 12 pipelines?
Ano, ten link najdes vo FAQ: http://www.techpowerup.com/articles/...ng/vidcard/100... ale poriadne si to precitaj, jedna sa o dva flashe nasledujuce za sebou (nesmies medzitym resetovat), je to nezarucene a mozem Ti zazelat tak nanajvys vela stastia.
Teď jsem to flashnul biosem pro X800 XT Platinum Edition. Karta se mi hlásí jako X800 XT Platinum Edition a nedělá mi už ty chyby. Taky se mi zvýšila frekvence na 520/560, ale zůstalo mi otevřených jenom 12 pipelines.
Fajn, takze si to nejakym sposobom dostal naspat na 3 pipeline quady. To ako sa ta karta hlasi je uplne irelevantne. V Tvojom pripade to vyzera na nefunkcny 4. pipeline quad (aj ked neviem takto z vykopu vysvetlit, preco to artefaktuje uz v 2D na ploche). Pomerne vzacna situacia u X800Pro VIVO kariet, ale nezostava Ti asi nic ine, nez sa s tym zmierit...
Nejspíše to je pravda, že je vadný ten 4. pipeline quad, protože když otevřu všech 16 pipelines, tak to začne znovu dělat ty stejne chyby. Jak by se dalo zjistit, jestli je opravdu ten 4. pipeline quad vadný? Může to být už od výroby?
Setkal ses už s někým, kdo měl špatný ten 4. pipeline quad a že mu to dělalo taky tyto chyby?
Nuz, vsetko tomu nasvedcuje... co tam chces este skumat? Neviem ci si skusal aj nejake 3D apps s tymi 16 pipes, ale predpokladam, zeby Ti tam tie artefakty len tak zahadne nezmizli...Citace:
Původně odeslal Paskal
Samozrejme. Ty si predsa kupoval kartu s troma pixel pipeline quads. A tu si aj dostal. To, ze jadro obsahuje este aj stvrty neaktivny quad, je uz dalsia vec. Chip binning je uplne bezna prax - pokial sa scasti vadny cip da predat ako cast nejakeho lacnejsieho & menej vykonnejsieho produktu, tak tam samozrejme poputuje...Citace:
Může to být už od výroby?
Pokial hovorime len o VIVO variantach, tak tu na fore snad este nie...Citace:
Setkal ses už s někým, kdo měl špatný ten 4. pipeline quad a že mu to dělalo taky tyto chyby?
Když znovu flashnu původní bios, tak se dá nějak zjistit, že jsem ji zkoušel flashovat na jinou verzi? Kdyby se to nedalo zjistit, tak bych ji mohl nějak odvařit (třeba do ní pustit více voltů), a tak bych ji mohl zkusit reklamovat. Šlo by to tak udělat? Je to fakt smůla, že mi nejede ten 4. pipeline quad, když to tolika lidem jde.
AFAIK nie...Citace:
Původně odeslal Paskal
No, pozri, ak sem postnes este jednu otazku ohladne "odvarenia" plne funkcneho kusu HW a naslednej totalne neopravnenej reklamacie, tak to tu cele zamknem. :evil:Citace:
Kdyby se to nedalo zjistit, tak bych ji mohl nějak odvařit (třeba do ní pustit více voltů), a tak bych ji mohl zkusit reklamovat. Šlo by to tak udělat?
Ano, smola to je, ale dostal si presne to, co si si kupil. Nic viac, nic menej...Citace:
Je to fakt smůla, že mi nejede ten 4. pipeline quad, když to tolika lidem jde.
To jsem napsal, protože jsem byl naštvaný naten 4. pipeline quad. Tak se nezlob. Jinak moc díky za ostatní rady.